Naslovnica / ŠPORT / Mesto polno kolesark: Start prve etape Giro Rosa v Kamniku

Mesto polno kolesark: Start prve etape Giro Rosa v Kamniku

Z opoldanskim štartom, se je v Kamniku začela prva etapa najtežje ženske kolesarske preizkušnje Giro Rosa 2015.

Rožnati krog, oz. Giro Rosa je desetdnevna kolesarska dirka za dekleta in velja za najprestižnejšo tovrstno preizkušnjo za ženske, ki letos prvič poteka izven meja Italije. Desetdnevno etapno tekmovanje se je začelo s sinočnjim posamičnim prologom v Ljubljani, danes pa so dekleta štartale v Kamniku in v obratni smeri malega Maratona Franja, ki se bo po dobrih stotih prevoženih kilometrih zaključil v Ljubljani.

giro rossa 8

 

Velika kolesarska prireditev, ki je povzročila tudi nekaj zastojev na cestah, ki se jim zaradi varnosti udeleženk in spremljevalcev ni moč izogniti, je v središče Kamnika dopoldne privabila kar nekaj kolesarskih navdušencev, ki so si prišli ogledat start prve etape, soorganizatorji prireditve, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik in ekipa KD Alpe, pa so pred samim startom pripravili tudi razstavo likovnega natečaja na temo kolesarjenja, na katerem so sodelovali otroci iz petih šol in treh oddelkov vrtca, ki so bili za svoje sodelovanje nagrajeni z vstopnicami za kamniški bazen, najboljša dela, pa so bila nagrajena tudi s kolesarskim paketom.

giro rossa 5

Pred startom je nekdanja profesionalna kolesarka Vida Uršič ter tudi trikratna udeleženka dirke Giro Rosa, iz rok župana prejela priznanje za številne dosežke v kolesarstvu, pripadla pa ji je tudi čast, da je dala startni znak za začetek današnje dirke.

Župan je vsem tekmovalkam namenil nekaj spodbudnih besed ter jim zaželel prijeten tekmovalni dan, točno ob poldne, pa je Vida Uršič, v spremstvu pastirja z Velike planine, sprožila strel, ki je 150-im tekmovalkam dal znak, da se poženejo na pot, najprej na promocijskih krog po Kamniku, nato pa se je 102,5 kilometrska etapa začela zares.

giro rossa 26

 

Kolesarji bodo ulice Kamnika zavzeli tudi jutri, ko je na vrsti Maraton Alpe.