Mi se ‘mamo radi…

Na ponedeljkovem soočenju kamniških županskih kandidatov je bil najbolj prepričljiv Ivan Hribar, ki pa se (žal) za mesto župana Občine Kamnik sploh ne poteguje.

V Domu kulture Kamnik je, v organizaciji Obrtno-podjetniške zbornice Kamnik in Podjetniškega kluba Kamnik, v ponedeljek potekalo prvo soočenje kamniških županskih kandidatov.

Čeprav smo se iskreno nadejali, da bo prvo soočenje iskrivo, zanimivo in pestro, pa je, resnici na ljubo, še najbolj spominjalo na nekakšno dolgočasno okroglo mizo, na kateri so oba kandidata in kandidatka, brez neke konkretne vizije in idej, pretežno obljubljali povezovanje in sodelovanje, drug drugemu domala laskali ter trosili rožice o tem kaj vse bi bilo potrebno storiti, ne pa tudi kako. Ura in pol pogovora se je zato večinoma vlekla, dokler ni vsem trem kandidatom »ušesa navil« izkušeni in ponavljajočih se obljub lokalnih politikov naveličan Ivan Hribar, oče Term Snovik, ki je kandidate pozval, da je  že skrajni čas, da se preide od besed k dejanjem.

Kandidata in kandidatka so ob njegovih besedah, ki so med občinstvom požele nemalo odobravanja, jeli domala zardevati, marsikomu pa je bilo najbrž pošteno žal, da Ivan Hribar ni županski kandidat, saj bi bil, glede na videno in slišano, zagotovo z lahkoto izvoljen.

Skratka, prvo župansko soočenje, ki si ga lahko (ob zadostni količini pokovke) ogledate tudi v spodnjem posnetku, je izzvenelo kot dolgočasno trosenje predvolilnih rožic, najbrž pa ni dosti manjkalo, da bi kandidata in kandidatka za župansko lento na koncu objeti zapeli še: »Mi se mamo radi, radi, radi, radi…«