Naslovnica / ŠPORT / Miha, Luka in Zoji so poskrbeli, da je zmaga ostala v Kamniku

Miha, Luka in Zoji so poskrbeli, da je zmaga ostala v Kamniku

Odbojkarska igrišča Pod skalco so ta vikend gostila regijska turnirja v odbojki na mivki za mlade. V soboto so na mivko stopili odbojkarji v kategoriji U-14, nedelja je bila namenjena juniorjem.

Okorn in Marovt znova brez konkurence do zaključnega turnirja

Miha Okorn in Luka Marovt sta v dresu Calcit Volleyja zanesljivo dobila drugi regijski turnir v odbojki na mivki v kategoriji U-14. Med dekleti sta zmagali Mija Šiftar in Neža Jarc.

Okorn – prejšnji mesec je s kamniškim klubom slavil naslov prvakov v dvoranski odbojki U-13 – in Marovt, sicer Braslovčan, sta v finalu premagala dvojico Matevž Karadža Pevc/Miha Kosanc s 15:11 in 15:8. “V finalu pričakovano ni bilo lahko, ampak vseeno sva pokazala pravo igro in zmagala. Upava, da bova na Kongresnem trgu ubranila zmago, čaka pa naju še nekaj skupnih treningov,” je povedal Luka Marovt.

Okorn in Marovt sta tako dobila oba regijska turnirja in bosta tudi na začetku avgusta, ko bo finalni turnir v Ljubljani, favorita. Lani sta bila najboljša v kategoriji U-13.

Mali finale je postregel z obračunom dveh Calcitovih dvojic, Gregor Frece in Žiga Kordež pa sta z 2:0 (10, 8) premagala Jašo Skvarčo in Jakoba Drolca, ki sta z uvrstitvijo v polfinale, tam jo je premagala dvojica Okorn/Marovt, pripravila lepo presenečenje.

Pri dekletih je par Šiftar/Jarc ponovil zmago s prvega turnirja v Notranjih Goricah. V finalu sta bili Ljubljančanki z 2:0 (12, 7) boljši od Špele Pavlič in Urške Šemrov. Tekmo za 3. mesto sta dobili Nika Šupek in Ana Zajc, s 15:12 in 15:8 sta bili boljši od kamniške naveze Anamarie Štern/Nika Kordič Zamljen.

Sončna sobota, ki jo je popoldne presekalo nekaj ploh, je na igrišča Pod skalco privabila lepo število navijačev, ki so si pred obema velikima finaloma ogledali še del nogometne tekme svetovnega prvenstva med Francijo in Argentino.

 

Zoji poskrbeli, da je zmaga ostala doma

Odbojkarska igrišča Pod skalco so tudi drugi dan tekmovalnega vikenda gostila nadobudne mlade odbojkarje na mivki. Kljub nizki udeležbi tekmovalcev v kategoriji juniorjev je sončna nedelja na mivki ob Nevljici minila v znamenju borbenih dvobojev, zmaga pa je, kot včeraj v kategoriji U-14, ostala doma.

V kategoriji dečkov U-12 sta sodelovala le Jaka Šapec in Rožle Rihtar, ki sta si tako brez boja prisvojila zmago. Tekmovanja željna fanta sta kljub temu izzvala vse dekliške dvojice, pri igri pa nežnejšim nasprotnicam nikakor nista popuščala.

 

Zaresno tekmovanje se je odvijalo med deklicami, kjer so tekmovale tri ekipe. Zmagovalki dneva sta bili domačinki Zoja Somrak in Zoja Potočnik, ki sta nepremagljivi ostali vse do konca, tekmicam pa nista oddali nobenega niza. Za drugo mesto sta se pomerili Brina Vita Mauhar in Hana Pinosa z Žano Milutinović in Niki Brenčič. Z 2:0 sta bili boljši Brina in Hana, obe ekipi pa sta se na podlagi točk iz Notranjih Goric, kjer je turnir potekal v začetku meseca, uvrstili na zaključni turnir na ljubljanskem Kongresnem trgu.

Mateja Živoder
Foto: Klemen Brumec