Naslovnica / NOVICE / Mlade gasilke PGD Zg. Tuhinj med najboljšimi v Sloveniji

Mlade gasilke PGD Zg. Tuhinj med najboljšimi v Sloveniji

V soboto, 13. aprila 2019 je v Slovenski Bistrici potekalo drugo izbirno tekmovanje za gasilsko mladinsko olimpijado, ki bo v mesecu juliju potekala v Švici. Na sobotno tekmovanje so se uvrstile najboljše štiri ekipe v kategoriji mladink in kategoriji mladincev iz prvega izbirnega tekmovanja, ki je 9. junija 2018 potekalo v Radljah ob Dravi. Med prve štiri ekipe so se v Radljah ob Dravi uvrstile tudi mladinke iz PGD Zg. Tuhinj in si tako prislužile nastop na drugem izbirnem tekmovanju.

Jeseni 2018 se je obstoječa ekipa mladink prenovila in pomladila, saj je kar nekaj punc v ekipo prišlo na novo. Te punce so zamenjale tekmovalke, ki zaradi starosti v letu 2019 ne morejo več nastopiti. Ekipa je čez zimo pridno trenirala. V zadnjih dveh mesecih pa so bile priprave in vaje zelo aktivne. Glavna mentorja ekipi sta bila Dejan Bajde in Martina Strmšek. Punce so bile zelo vztrajne in pridne, zaradi gasilskih vaj so se odrekle marsikateri drugi dejavnosti ali dogodku. Tu se je potrebno zahvaliti staršem, ki so podpirali punce in jim omogočili, da so aktivno trenirale.

Prišla je sobota, 13. april – dan D. Zato smo se zjutraj zbrali pred gasilskim domom v Zg. Tuhinju. Starši in drugi navijači smo se skupaj z mladinkami odpravili v Slovensko Bistrico. Pridružil se nam je tudi predsednik gasilske zveze Kamnik, Tomaž Zabavnik.

Ekipa mladink PGD Zg. Tuhinj je v Slovenski Bistrici nastopila suvereno in se enakovredno borila z drugimi ekipami, ki imajo bogatejše izkušnje in za seboj tudi že več nastopov na mladinskih olimpijadah. Vajo z ovirami in štafeto na 400 m z ovirami so opravile brez napak. Z rezultatom smo vsi zelo zadovoljni in ponosni smo na naše mladinke, saj se je ekipi olimpijada izmuznila za manj kot 5 sekund. Dodati je potrebno, da je konkurenca med mladinkami zelo močna, kar pričajo tudi rezultati, kajti naše mladinke so dosegle boljši končni rezultat, kot druga najboljše uvrščena ekipa mladincev.

 

To tekmovanje nam je dalo veliko izkušnjo. Hkrati pa smo dobili voljo in energijo za naprej ter potrditev, da se z mladino dela zelo dobro.

Na koncu velik HVALA mentorjema Dejanu in Martini. Zahvaljujemo se staršem, Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik za dovoljenje za uporabo stadiona v Mekinjah, društvom v naši gasilski zvezi in vodstvu gasilke zveze Kamnik, ki so nam stali ob strani in nas spodbujali. Zahvala tudi članom PGD Zg. Tuhinj, ki so pomagali izdelati orodje in opremo za vajo, vodstvu društva in navijačem ter seveda čisto vsem, ki so nam kakorkoli pomagali na tej poti k uspehu.

Z dvignjeno glavo zremo naprej in verjamemo, da bo ves trud poplačan z dobrimi rezultati v prihodnosti.

Za PGD Zg. Tuhinj zapisala: Cvetka Slapnik
Foto: Člani in članice PGD Zg. Tuhinj