Naslovnica / ŠPORT / Mlade odbojkarice Calcita navdušile s finalom

Mlade odbojkarice Calcita navdušile s finalom

Pravi mali podvig je na polfinalnem turnirju v mali odbojki v Škofji Loki uspel deklicam Calcit Volleyballa, ki so po porazu na prvi tekmi z domačinkami, zabeležile dve zmagi in se uvrstile na finalni turnir. Finale bo v soboto, 23. maja, morda celo v Stranjah.

Mlade Kamničanke so proti Škofjeločankam odlično začele tekmo, saj so brez večjih težav slavile v uvodnem nizu. V nadaljevanju so bile domače odbojkarice boljše, tako da so se veselile zmage z 2:1 (-10, 11, 19). Dobro pripravljenost so domače odbojkarice potrdile tudi z zmago proti Novi KBM Braniku, ki je v drugi polfinalni tekmi brez izgubljenega niza premagala Vital Ljubljano.

Deklice Calcit Volleyballa so se tako v nadaljevanju turnirja pomerile z Ljubljančankami. Ob upoštevanju navodil trenerke Barbare Novak so zaigrale zelo zanesljivo, skorajda brez napak ter ob glasnem navijanju ob igrišču in na tribunah slavile z 2:1 (20, -22, 17).

O uvrstitvi na finalni turnir je tako odločala tekma z Mariborčankami, s katerimi so se že pomerile v šestem krogu repasaža. V dvorani OŠ Stranje so bile takrat boljše Kamničanke, ki so dobile uvodni niz. V drugem so bile boljše odbojkarice Branika, tudi one na razliko, v tretjem pa so kamniške odbojkarice spet strnile svoje vrste ter prišle do pomembne zmage, ki jih je popeljala do finalnega turnirja.

minice_calcit

»To je bil turnir za tiste, ki imajo močne živce. Naše deklice jih očitno imajo. Prikazale so odlično igro in si zaslužijo vse čestitke, tako kot tudi njihovi straši, ki so jih ves čas glasno spodbujali. Upam, da bo finalni turnir v Stranjah,« je po velikem uspehu svojih varovank povedala Barbara Novak.

V tekmovanju je sodelovalo 64 ekip. Finale na sporedu v soboto, 23. maja, morda celo v Stranjah. Ob Calcit Volleyballu I in Škofji Loki I bosta na njem igrali še ekipi SIP Šempetra in Braslovč I.

Za deklice Calcit Volleyballa so v Škofji Loki igrale: Zala Špoljarič (kapetanka), Neža Grošelj, Meta Ahačič, Eva Seretin, Nina Šmidovnik, Nika Koželj , Tina Topič, Lana Hribar, Eva Suhadolčan, Živa Javornik (2004 mini odbojka), Dora Belavič in Valerija Šuštar.

Izidi polfinalnih turnirjev v mali odbojki za deklice

http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_mala/2014_MA_deklice/2014_MA_dce_5