Naslovnica / POUDARJENO / Mladi kamniški deskar Aljaž Sladič je znova na vrhu

Mladi kamniški deskar Aljaž Sladič je znova na vrhu

V soboto se je na Kaninu s tekmo v skokih prostega sloga (big air) zaključila letošnja serija tekem ˝Kids Tour˝za deskarje na snegu prostega sloga do 15. leta. Zmagovalec zadnje tekme in tudi skupnega seštevka slovenskega otroškega pokala v kategoriji mlajši dečki (do 12. let) pa je tudi letos Aljaž Sladič iz Stranj pri Kamniku.

Foto: Janez Kocbek

11 – letni Aljaž Sladič je suvereno zmagal kar na treh, od skupno štirih tekem, letošnje serije ˝Kids Tour˝. Za začetek je februarja na najvišjo stopničko stopil na bližnjem Krvavcu, tam so se mladi deskarji pomerili v snežnem parku (slopestyle). Sledila je zmaga v skokih prostega sloga (big air) v začetku marca na Voglu, v tej atraktivni deskarski disciplini pa se je znova izkazal še za konec, preteklo soboto na najvišje ležečem slovenskem smučišču, kjer je z zmago samo postavil ˝piko na i˝ še ene uspešne sezone. Aljaž povsem na vrhu ni končal le na tekmi na Rogli, kjer so se mladi deskarji pomerili v ˝funcrossu˝, otroški različici deskarskega krosa. A tudi na tej tekmi je Aljaž, kljub temu da ni specialist za deskarske discipline, kjer se tekmuje na čas, osvojil tretje mesto in tako dokazal, da je med najboljšimi tudi ˝med vratci˝. Poleg zanesljive zmage na ˝Kids Tour-u˝se Aljaž lahko pohvali tudi z naslovom državnega prvaka v skokih prostega sloga (big air).
Prestižni naslov je na Voglu osvojil na zadnjo marčevsko nedeljo. ˝Aljaž je zelo dober deskar! Odlično se znajde v snežnih parkih, na t.i. ˝kickerjih˝ (skokih, op.p.) in drsnih objektih. Že pri teh letih (Aljaž je letnik 2007) je zelo suveren in kreativen tudi na večjih skakalnicah, kjer izvaja zelo zahtevne trike. Na domačih tekmah (skoki in parki) zanesljivo zmaguje, poudariti pa velja, da je tudi med boljšimi evropskimi deskarji v njegovi starostni kategoriji. To med drugimi dokazuje tudi decembrska zmaga na tekmi ˝Jib King˝ v snežnem parku Absolut v avstrijskem Flachau ter uvrstitvi tik pod stopničkami na dveh tekmah popularne in po udeležbi izredno močne avstrijske serije Välley Rälley, kjer tekmujejo mladi evropski deskarji prostega sloga, ˝ pravijo trenerji slovenskih deskarjev prostega sloga, ki mladega talenta seveda pozorno spremljajo in ga na skupnih treningih, največ jih opravijo v snežnem parku na Voglu, tudi usmerjajo.

Aljaž je s tekmo na Kaninu tudi zaključil letošnjo sezono. ˝V kolikor bo vremenska napoved ugodna, bom z očetom Alešem odpotoval še na zadnjo tekmo serije Välley Rälley, ki bo ta konec tedna v avstrijskem Hintertuxu. Bi se pa ob tej priložnosti zahvalil tudi številnim sponzorjem, med njimi je tudi kamniški Calcit, ki me spremljajo na deskarski poti, ˝ za konec dodaja sedmošolec iz Stranj, ki bo spomladi in poleti največ časa preživel na ˝skejtu˝ in gorskem kolesu, veseli pa se tudi tradicionalnih surferskih počitnic v Franciji.

Foto: Daphne Levac

Aljaževe deskarske dogodivščine lahko spremljate tudi na njegovi Facebook strani (link na: https://www.facebook.com/aljazrasta/ ) in Instagram profilu ( link na: https://www.instagram.com/aljaz_sladic/ ), v mesecu maju pa boste krajši pogovor z njim lahko prebrali tudi na našem portalu.

Fotogalerija s Kanina (link na: https://www.facebook.com/pg/snbteamslo/photos/?tab=album&album_id=2455723531104504

Rezultati Kids Tour 2018/2019 (link na: https://www.sloski.si/deskanje/otroski-drzavni-pokal )