Naslovnica / ŠPORT / Mladi kamniški plesalec Grega Golob je postal svetovni prvak

Mladi kamniški plesalec Grega Golob je postal svetovni prvak

V poljskem mestu Ossa te dni poteka svetovno prvenstvo v modern in jazz plesih, na katerem več kot odlične rezultate beležijo tudi kamniški plesalci in plesalke.

Svetovnega prvenstva na Poljskem, ki je v mesto Ossa privabilo okrog 4000 plesalk in plesalcev iz celega sveta, se udeležujejo tudi plesalci kamniškega plesnega kluba Šinšin, ki so se uspeli kvalificirati v več plesnih disciplinah in kategorijah, obenem pa zabeležiti kar nekaj izjemnih uvrstitev.

Zala Kaker je, s koreografijo Ane Medvešček LET’S MAKE OUR OWN MOVIE, nastopila v kategoriji modern solo članice in v konkurenci 56. plesalk dosegla odlično 21. mesto.

Mala skupina modern mladinke, ki jo sestavljajo Daša Resnik, Tanai Movern, Nika Marčec, Manca Jeras, Eva Poravne, Lia Zagoričnik in Nina Stele, je s koreografijo EDGE OF NEW LIFE (Ana Medvešček), med  44. skupinami dosegla 33. mesto, kar je odličen rezultat v tej hudi konkurenci.

Izjemen pa je dosežek nadarjenega mladega plesalca Grege Goloba, ki je v kategoriji modern solo dečki, s točko THE WRITER (koreografija Ana Medvešček), osvojil najvišjo stopničko in postal svetovni prvak.

Gre za izjemen dosežek, saj ima razmeroma mlad kamniški plesni klub Šin Šin prvič v šestih letih, odkar je včlanjen v Plesno zvezo Slovenije, tudi svetovnega prvaka, kar je zagotovo velik uspeh, ne le za odličnega plesalca Grego Goloba, ampak tudi za koreografinjo Ano Medvešček ter trenerko Tino Habun, ki je plesalce odlično pripravila na tekmovanje.

Koreografije s katerimi kamniški plesalci na stopajo na svetovnem prvenstvu si bomo lahko kamniški ljubitelji plesa ogledali v tradicionalni Šinšinovi Božični produkciji, ki se bo v Domu kulture Kamnik odvila v nedeljo, 17. decembra 2017, in sicer ob 17. in 19:30. uri.

Naj ob tem dodamo še to, da na svetovnem plesnem prvenstvu zelo dobre rezultate beleži tudi kamniška plesalka Neli Crnkovič, ki nastopa za ljubljanski plesni klub, saj je v paru z Miho Florjancem Lukanom, osvojila 3. mesto v kategoriji modern pari, v samostojnem nastopu v kategoriji solo modern, pa je med mladinkami osvojila 6. mesto.

Vsem plesalcem in plesalkam iskreno čestitamo za odlične dosežke!

Fotografije: Plesni klub Šinšin