Naslovnica / ŠPORT / Mladi kolesarski “Šerkozavri” so uspešno nastopil v Avstriji

Mladi kolesarski “Šerkozavri” so uspešno nastopil v Avstriji

Mladi kamniški kolesarski “Šerkozavri” so uspešno nastopili na MTB XCO tekmi v Avstriji.

2. 5. 2021 smo se udeležili MTB XCO tekme Petzen 2021 v Avstriji, ki šteje za avstrijski mladinski pokal (Austria Youngster Cup). Glede na izkušnje v slovenskem XCO pokalu, lahko rečemo, da je šlo za močno konkurenco in zelo zahtevne razmere na progi, saj jo je dodobra namočil dež in do izraza je prišlo predvsem znanje tehnike v spustu in vožnji v klanec. Osebno sem bil navdušen nad organizacijo tekme, predvsem postavitvi proge, ki ni »šparala« ampak je od tekmovalcev iztisnila vse atome.

Maks Majnik in Joža Matjaž Šerkezi (oba KD Rog, Pogi Team Generali) sta tekmovala v kategoriji U13, ki jo je zastopalo 19 tekmovalcev. Padcu sotekmovalcev v prvih metrih po štartu se je Maks spretno izognil, Joža pa je imel nekoliko smole in pristal med njimi. Maks je v nadaljevanju celotno tekmo suvereno vozil in se ves čas gibal med prvimi tremi ter tekmo zaključil na odličnem 3. mestu z zaostankom slabih 21 s za vodilnim. Joža pa se je čez celo tekmo uspešno prebil na 9. mesto. Fanta sta z uvrstitvijo zadovoljna, saj je šlo za prvo tekmo po dolgem času koronske breztekmovalnosti. Si pa želita še boljših uvrstitev, ki bodo prišle z odpravo napak in kilometri kolesarskih izkušenj.

Maruša Tereza Šerkezi (KD Rog, BTC City Ljubljana Scott) je vožnjo v kategoriji U15 odlično začela in se iz zadnjega štartnega mesta v štartnem krogu prebila na prvo mesto. Tako se je na ves čas tekme odvijala menjava med Marušo in dvojčicama Grangl iz BIKECLUB Giant Stattegg. Veliko je doprinesla tudi športna sreča, saj je zaradi obilice blata Maruša dvakrat popravljala verigo, menjalniki pa so v zaključnem krogu odpovedali. Ciljno črto je prevozila kot tretja z zaostankom minute in pol za vodilno Antonio in kot zadnja od 12 sotekmovalk tudi opravila z vsemi petimi krogi 50 minutne tekme.

Matjaž Šekezi, Šerkozavri