Naslovnica / ŠPORT / Mladinsko evropsko prvenstvo v biatlonu na Pokljuki

Mladinsko evropsko prvenstvo v biatlonu na Pokljuki

Na Pokljuki se je minuli teden odvijalo Mladinsko evropsko prvenstvo v biatlonu. Za mlade atlete, ki štejejo 21 let in manj, je bila preizkušnja zelo zahtevna, saj jih je večina, v petih tekmovalnih dneh, nastopila kar na štirih tekmah.

S preizkušnjo je opravil tudi Kamničan Lovro Planko, sicer član SK Ihan (klub bo imel tokrat na OI kar tri člane: Klemna Bauerja in Mitjo Drinovca v biatlonu in Manco Slabajna v teku na smučeh).

V uvodnem dnevu mladinskega evropskega prvenstva je Lovro nastopil v mešani štefeti, skupaj z Blažem Debeljakom, Polono Klemenčič in Tais Vozelj. Zasedli so 10. mesto. Omeniti velja 2.mesto Urške Poje in Tonija Vidmarja v posamično mešanih štafetah.

Naslednji dan je Planko na 15 kilometrski preizkušnji osvojil 44.mesto med 114 tekmovalci.

V soboto je mlade biatlonce čakalo naporno tekmovanje v novo zapadlem snegu, s katerim se je poigraval še močan veter in Lovru po odličnem prvem streljanju, v drugo odpihnil 4 strele. Z odličnim tekom se je uvrstil na 49.mesto in s tem na zasledovalno preizkušnjo. Od slovenskih fantov je to s 45.mestom med 120 tekmovalci uspelo le še Antonu Vidmarju.

Idilična nedelja na Pokljuki je omogočila napredovanje Planka do 43. mesta in s tem najboljšo moško uvrstitev v zadnjem dnevu prvenstva.

Čez 14 dni mladinci odhajajo na Mladinsko svetovno prvenstvo v Estonijo.

Napisala: Nataša Planko
Foto: Anže Kacin in  Matija Feki