Naslovnica / ŠPORT / Mlajši kamniški plavalci so na zimskem državnem prvenstvu osvajali lovorike

Mlajši kamniški plavalci so na zimskem državnem prvenstvu osvajali lovorike

Za plavalci Plavalnega kluba Kamnik je izjemen vikend, saj so tudi mlajši člani v velikem slogu zaključili zimsko sezono. Od 7. do 9. februarja 2020 je v bazenu Kranj potekalo zimsko Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za dečke in deklice ter mlajše dečke in deklice v 25-metrskih bazenih.

Šest plavalcev v kategoriji mlajših dečkov in deklic ter osem plavalcev v kategoriji dečkov in deklic se je borilo za najvišja mesta in izboljšanje osebnih rezultatov. To jim je izvrstno uspelo, saj so osvojili kar 15 kolajn, med njimi 4 naslove državnih prvakov in eno štafetno kolajno, med mlajšimi letniki pa 8 diplom. Čeprav so bili med manjšimi ekipami, so kamniškemu klubu v ekipnem točkovanju med 25 klubi priborili 7. mesto v kategoriji dečkov in deklic ter 11. mesto v kategoriji mlajših dečkov in deklic.

 

Na zmagovalni oder so stopili:

  • v kategoriji mlajših dečkov in deklic:Rok Vejnovič: naslov državnega prvaka na 100 m in 200 m hrbtno, 2. mesto na 200 m in 400 m prosto ter 100 m mešano in 3. mesto na 50 m hrbtno.
 • v kategoriji dečkov in deklic:
  Iza Videc: naslov državne prvakinje na 50 m hrbtno, 2. mesto 100 m in 200 m hrbtno ter 50 m delfin,
  Nik Peterlin: naslov državnega prvaka na 1500 m prosto, 3. mesto 400 m prosto in 200 m hrbtno,
  Jaka Varga: 3. mesto 400 m mešano.

Na tretjo stopničko je stopila tudi moška štafeta 4 x 200 m prosto, v postavi: Nik Peterlin, Jaka Varga, Marko Gabriel Končar in Tevž Štupar.

Diplome v mlajšem letniku so prejeli:

 • v kategoriji mlajših dečkov in deklic:

  Taja Klemen: 1. mesto 100 m hrbtno, 2. mesto 100 m prosto in 3. mesto 400 m prosto.

 • v kategoriji dečkov in deklic:

  Marko Gabriel Končar: 2. mesto 50 m in 400 m prosto, 3. mesto 100 m in 200 m prosto,
  Ivana Lukan: 3. mesto 50 m prsno.

Kamničani so bili v kategoriji dečkov in deklic zelo uspešni tudi pri finalnih nastopih, saj so se uvrstili kar v 24 final. Vsi pa so se za najboljše rezultate uspešno borili tudi pri štafetnih nastopih.

Starši in vsi ljubitelji plavanja smo ponosni, ker lahko v zadnjem obdobju spremljamo razcvet kmaniškega plavanja, ki mu botruje dobro in strokovno delo naših odličnih trenerjev: Mihe Potočnika, Emila Tahirovića in Lare Seretin, kar potrjujejo izjemni rezultati na vseh tekmovanjih. Ti rezultati napovedujejo nadaljevanje zmagovalne zgodbe kamniškega plavanja. Kot pravi klubski slogan: »Ujemi val do zmage«!

Vsem iskrene čestitke za odlične dosežke!

Za PKK: Helena Končar