Naslovnica / Napovedi in obvestila / Modra kolesa naznanjajo 10. Maraton Alpe

Modra kolesa naznanjajo 10. Maraton Alpe

V nedeljo, 3. julija s startom ob 9. uri v centru Kamnika. Če niste med udeleženci, vabljeni na atraktiven start ali ob slikovito traso maratona.

Pred 10-imi leti se je na sončno julijsko nedeljo v centru Kamnika zbralo 347 kolesarjev, ki so prvikrat organizirano prevozili traso okoli Kamniško – Savinjskih Alp. Dogodek, ki je prerasel v enega najlepših maratonov v Sloveniji, je dobil ime Maraton Alpe.

maraton alpe 16 2

Maraton je rasel v vseh pogledih – organizacijsko, po številu udeležencev (vedno več je tudi tujih kolesarjev) in z zgodbami, ki so tekle vzporedno. Prva julijska nedelja tako ni le praznik za kolesarje, temveč posebno doživetje za navijače in domačine, ki živijo v krajih okoli Kamniško – Savinjskih Alp. Z leti je dozorevala tudi ideja o povezovanju vseh občin ob trasi (Komenda, Cerklje, Šenčur, Preddvor, Jezersko, Železna Kapla, Solčava, Luče, Ljubno, Gornji Grad in Kamnik) ter o skupni promociji slikovitega kroga »okoli Alp«, ki postaja vse bolj priljubljena trasa med kolesarji ne le za čas maratona. Pobudo o povezovanju je prevzelo na novo ustanovljeno Združenje Kamniško – Savinjske Alpe, ki predstavitev novega turističnega produkta načrtuje za prihodnje leto.

maraton alpe 16 5

Pridite na start, pridite ob traso spodbujati kolesarje na najtežjem in najlepšem maratonu!
Maratonu Alpe so kolesarji skozi leta nadeli vzdevek »najlepši in najtežji« kolesarski maraton. 130 km, 2000m višinske razlike in prelazi Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec dovolj zgovorno pričajo o zahtevnosti maratona. Ker pa trasa vodi skozi čudovito naravno kuliso, so v cilju, po besedah kolesarjev, prav vsi napori na poti odtehtani.

 

Maraton bo zagotovo doživetje tudi za navijače, 3 najbolj glasne in energične navijaške skupine pa bodo organizatorji tudi nagradili.

PREDVIDENA ČASOVNICA MARATONA ALPE
Komenda – 9.10, Cerklje – 9.20, Preddvor – 9.35, Zgornje Jezersko – 10.00, Jezerski Vrh – 10.30 Pavličevo sedlo – 10.50, Logarska dolina – 11.00, Solčava – 11,10, Luče – 11.20, Ljubno – 11.35, Radmirje – 11.40, Gornji Grad – 11.50, Črnivec -12.20