Kamnik je mesto, ki se lahko pohvali s kar štirimi mikropivovarnami. Med največjimi sta Maister Brewery in Pivovarna Mali Grad, hitro pa rasteta tudi Barut Brewing and Blending in Domača pivovarna pod Menino. Ti so sedaj združili moči ter v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik in ekipo 7samurai pripravili Kamniški festival piva: Kjer se Alpe končajo in dobro pivo začne.

Obiskovalci bodo 14. junija 2019 od 16. ure dalje na Glavnem trgu uživali v vseh pivih teh štirih kamniških pivovarn in še od šestih drugih priznanih mikropivovarn. V Kamnik tako pridejo tudi HopsbrewHumanFishLobik BreweryPeliconReservoir Dogs in Ressel. Kulinarično bodo obiskovalce razvajali 7 Burger, Mangoop Burgers ‘n’ stuff in Mojčine dobrote.

»Veseli smo, da smo lahko združili moči z priznanimi kamniškimi pivovarji ter skupaj pripravili Kamniški pivovarski festival,« pravi direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Verjamem, da bomo s tem dogodkom opravičili status mikropivovarniške prestolnice. Verjamemo namreč, da mikropivovarstvo veliko lahko prispeva k promociji destinacije in k izboljšanju turistične ponudbe.«

Dogajanje bo popestrila glasbena skupina The Dreams, ki bo igrala blues, jazz in rock glasbo. Preigravala pa bo tudi uspešnice ene največjih tako imenovanih »southern rock« skupin The Allman Brothers Band. The Dreams so pred leti posneli tudi koncertni album in avtorski prvenec, nastopali pa so tudi že z Vladom Kreslinom, Tinkaro Kovač in Matevžem Šaleharjem – Hamotom.

Posebni gostje Kamniškega pivovarskega festivala pa bodo ljubitelji Gold Wing motorjev iz celotne Evrope, ki bodo festival obiskali okoli 21. ure v okviru atraktivne nočne vožnje z lučkami. Ti se bodo namreč od 13. do 16. junija zbrali na evropskem srečanju, ki bo v organizaciji Združenja Gold Wing Slovenija potekal v Slovenia Eco Resort. Obiskovalci Kamniškega festivala piva si bodo lahko motorje tudi pobližje ogledali. Organizatorji vabijo obiskovalce tudi na tako imenovano parado narodov v soboto, 15. junija, ko se bodo motoristi združeni po državah popeljali po Kamniku in okolici.

»Celotno dogajanje 14. junija bo izredno zanimivo,« napoveduje dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Navdušilo bo ljubitelje piva, ljubitelje blues in rock glasbe kot tudi ljubitelje motorjev. Vesel sem, da smo lahko z različnimi partnerji združili moči in poskrbeli za zanimiv dogodek. Nadejam se, da bo takšnih sodelovanj v prihodnosti še več.«

ZTŠK Kamnik