Naslovnica / KULTURA / »MUSCAH« – enkraten eksperiment z zvokom

»MUSCAH« – enkraten eksperiment z zvokom

Včeraj je koncertno dvorano MC Kotlovnica ritmično pretresla razmeroma nova zasedba petih glasbenikov, ki se ponašajo z imenom »MUSCAH«.

Muscah je glasbeni dialog petih posameznikov, ki so se letos spoznali na projektu Common Routes of Euro-Mediterranean Music in se po tednu intenzivnega ustvarjanja predstavili na festivalu Babel Sound in Desert Vert. Glasbeniki originalne zasedbe prihajajo iz celega sveta: Amerike, Turčije, Francije in Peruja, raznolikost pa dopolni še Gašper Selko iz naše dežele.

Žal je bila zasedba zaradi spleta okoliščin včeraj nekoliko spremenjena in za enega člana manj številčna, vendar glasba na račun tega ni utrpela kakšne posebne škode.  Fantje so poslušalce zvabili v globino glasbenega jedra in na čarobno pot življenja. Kako ne bi, že samo ime je skrivnostno in nosi več pomenov: deli si ime z manjšim ozvezdjem na nebu, s slovensko slengovsko besedo za glasbo in z najstarejšim grozdjem na svetu.

Tako so z zvezdno-grozdno glasbo poslušalce hipnotizirali s tolkalnimi vzorci, eksperimentiranjem z zvokom in jazzovskimi toni, glasbenike pa nagradili z bučnim aplavzom ob koncu koncerta.

X