Naslovnica / ŠPORT / Na 15. plavalnem mitingu Veronika pričakujejo 449 tekmovalcev

Na 15. plavalnem mitingu Veronika pričakujejo 449 tekmovalcev

Na kamniškem bazenu »Pod Skalco« bo jutri 9. julija 2016 potekal že 15. mednarodni plavalni  miting Veronika 2016, ki se ga bo zopet udeležilo veliko število plavalcev in ljubiteljev plavanja.

Pričakujemo udeležbo 449 tekmovalcev iz 28 klubov. Slovenske barve bo zastopalo 414 tekmovalcev iz 22 slovenskih klubov, 35 tekmovalcev prihaja iz tujine, iz 6 tujih klubov – Avstrije, Hrvaške, Italije in Rusije. Za odličja in dobre rezultate so bo na tekmovanju borilo tudi 32 domačih plavalcev (19 deklet in 13 dečkov) Plavalnega kluba Calcit Kamnik iz štirih tekmovalnih selekcij.

Na priljubljeni tekmi, ki predstavlja eno večjih športnih dogodkov v Kamniku, bodo plavalci še zadnjič preverili svojo formo v 100 m in 50 m disciplinah pred bližajočimi se državnimi prvenstvi. Občudovali bomo lahko tudi nastope najboljših slovenskih plavalcev. Tako se bosta na 50m prsno pomerili reprezentantki Tjaša Vozel in Tjaša Pintar, na 50 m delfin se bo Tjaša Pintar za zlato borila z nekdanjo reprezentantko Katja Hajdinjak, na 50m prosto pa se bo Tjaša Pintar pomerila še z nekdanjo reprezentantko Uršo Bežan. Zanimivi bodo tudi obračuni v moški absolutni kategoriji, kjer se bosta za naslov zmagovalca v disciplinah 50m prosto, 50m delfin in 50m hrbtno borila slovenski reprezentant Anže Tavčar in najhitrejši plavalec  hrvaškega PK Rijeka Lovro Draginić.

Dopoldanski del tekmovanja s pričetkom ob 9.00 uri bo namenjen mlajšim selekcijam, ki se bodo v direktnih finalih 100 m disciplin potegovale za najvišja mesta. Popoldanski del, ki se bo predvidoma začel okoli 15.00 ure, bo v znamenju velikih final v 50 m disciplinah (prsno, prosto, hrbtno in delfin). Letos bomo tekmovanje popestrili še z zanimivo štafeto ”Štafeta mešano menjajoče”.

Poskrbeli pa smo tudi za dobro zabavo in bogat srečelov. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili  v adrenalinskih igrah Amreiški gladiator ali sumo borec, občudovali kamniško Veroniko z Malega gradu ali pa samo uživali ob spremljanju nastopov domačih in drugih tekmovalcev.

Vsi ljubitelji plavanja prisrčno vabljeni v Kamnik na miting Veronika 2016!

Vstop je prost!

Organizacijski odbor Veronika 2016