Naslovnica / ŠPORT / Na 4 Islands tudi trojica gorskih kolesarjev Calcita

Na 4 Islands tudi trojica gorskih kolesarjev Calcita

V torek, 20. aprila, se v Baški na otoku Krk začenja petdnevna dirka gorskih kolesarjev 4 Islands. Hrvaški organizatorji, ki bodo dirko dvojic pripravili šestič, se nadejajo vrhunskega dirkanja, saj bodo na startu številni zvezdniki gorskega kolesarjenja. Med več kot 170 dvojicami bo tudi član A ekipe Calcit Bike Teama Blaž Žle, naše klubske barve bosta branila še Gregor Miklič in Aljoša Martinjaš.

Žle bo moči združil z Gregorjem Dimicem, s katerim bosta dirkala kot ekipa TancaCoaching – Calcit Bike Team. Miklič in Martinjaš bosta tvorila dvojico Calcit Scott Bike Team.

»Glede na situacijo, ki jo je prinesel covid, je bil eden izmed prvih ciljev sezone odpeljati kakšno etapno dirko. Tudi prvo leto v kategoriji U23 sem si cilje le okviril na udeležbo in ne na rezultat. Želja po dirki na 4 otokih je bila že dolgo v mislih. Vedno pa so bili finančni, kondicijski in časovni problemi. Letos je bilo drugače. Z Grego smo šli na enega od skupnih treningov na obali v času zimskih priprav okrog novega leta. Zastavil mi je vprašanje, kakšne cilje imam letos v prvem letu v elitni kategoriji. Povedal sem mu, da bi rad odvozil etapno dirko in kakšen maraton. Vprašal me je, če bi z njim dirkal na 4 island. Takoj sem bil za,« je začel pogovor Žle.

»Minilo je nekaj časa in ostalo je samo pri željah, a kmalu sva se vse dogovorila. Bil sem res vesel, da bom dirkal. Začele so se priprave. Daljši treningi in simulacija dirke. Pet dni kot bi že dirkal. Rečem lahko le, da je ogromno stvari, ki jih moraš narediti, da si naslednji dan pripravljen ponovno iti na trening. Prehrana, hidracija, kolo, spanje, masaža so le glavne. Ko sem odpeljal simulacijo, sem samo še počival in pilil formo, ki upam, da bo vidna na dirki,« je nadaljeval Žle.

Na startnem seznamu dirke bo olimpijski prvak v krosu iz Londona 2012 Čeh Jaroslav Kulhavy, svetovni prvak med veterani Španec Tomi Misser, večkratni prvak slovitih etapnih dirk Cape Epic ter Transalp Nemec Karl Platt, večkratni evropski in svetovni prvak v maratonu Avstrijec Albin Lakata in še bi lahko naštevali.

Dirka 4 Islands se bo začela 20. aprila s prologom v Baški. Druga etapa bo prav tako na Krku, nato se bo dirka nadaljevala na Rabu, nato se karavana seli še na Cres in Lošinj. V petih etapah bodo tekmovalci morali premagati okrog 270 kilometrov ter 5000 višinskih metrov.

Calcit Bike Team