Naslovnica / NOVICE / Na bencinskem servisu v Golicah si ni več možno umiti nog

Na bencinskem servisu v Golicah si ni več možno umiti nog

Tuhinjska dolina je bila zadnje tri tedne bogatejša za svojevrstno zanimivost, saj so si obiskovalci bencinskega servisa v Golicah lahko med točenjem goriva lahko vsaj zmočili, če že ne kar pošteno umili noge.

Za svojevrstno »dodatno ponudbo« edine tuhinjske črpalke je poskrbelo neurje, ki se je nad Golicami razbesnelo 22. junija 2019, ko so visoke meteorne vode grozile, da bodo zalile tudi bencinski servis, ki so ga pred poplavo obvarovali gasilci.

V spomin na neurje pa je še do nedavnega, zaradi zamašene meteorne kanalizacije, po cesti žuborel potoček, ki je predvčerajšnjim, po zaslugi delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, po dobrih treh tednih slednjič vendarle znova presahnil oz. stekel po ceveh.

Težava je bila namreč v tem, da je bila meteorna kanalizacija dodobra zabasana z ostanki razbitega betonskega pokrova ter drevesnim lubjem s tamkajšnje zasebne deponije lesa, za nameček pa se je vmes našla še kaka neprimerno odvržene pločevinka in še kaj, kar je »ljubitelj narave« odvrgel kar v odprt jašek.

S čiščenjem in prebijanjem povsem zamašene meteorne kanalizacije so se kamniški komunalni  delavci v preteklih dveh dneh kar precej namučili, je pa pri vsem skupaj zanimivo, da so se posla lotili na lastno pest. Pravzaprav so poskušali kanalizacijo prebiti že v času intervencijskega posredovanja oz. kmalu po njem, kar pa ni bilo mogoče, saj je bil potreben večji poseg, za katerega pa niso dobili odobritve.

Občina Kamnik za urejanje in vzdrževanje javnih cest in poti v zadnjem času namenja zelo malo denarja, za vsako delo, ki ga želijo kamniški komunalni delavci opraviti, pa morajo dobiti poprejšnjo odobritev občinskih velmož in žena, ki pa svojih jeklenih konjičkov povečini ne napajajo v Golicah, ampak v dolini, kjer ni bojazni, da si zmočijo noge in čeveljce.

 

Odgovornost za čiščenje so namreč, v neki meri sicer povsem upravičeno, prelagali na lastnika deponije lesa s katere je naplavilo večje količine lubja, ampak voda se na prelaganje odgovornosti ni menila in je še naprej veselo tekla po cesti in ob robniku tik ob vhodu v bencinski servis.

Najbrž pa bi potoček skozi tuhinjsko bencinsko črpalko tekel še danes, če bi ne bi ob ob vseh kolobocijah prekipelo Gregi Cvirnu, prokuristu Komunalnega podjetja Kamnik, ki je, ko se je na lastne oči prepričal kakšno je stanje, brez predhodne odobritve občine, na teren nemudoma poslal ekipo, ki je za zahtevno prebijanje in čiščenje zamašenih cevi potrebovala skoraj dva dneva.

 

Potoček zdaj sicer znova teče po ceveh, ampak dokler ne bo saniran razbit betonski pokrov, drevesno lubje z deponije lesa pa odstranjeno, se utegne zgodba, o poplavljanju in prelaganju odgovornosti, že ob naslednjem večjem nalivu znova ponoviti,

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve