Naslovnica / KULTURA / Na Glavnem trgu s pesmijo pozdravili prihod pomladi

Na Glavnem trgu s pesmijo pozdravili prihod pomladi

Člani prvega slovenskega pevskega društva Lira so tudi letos pripravili glasbeno prireditev »Pozdrav pomladi« ter skupaj z gosti na kamniškem Glavnem trgu pozdravili prihod prvega pomladnega dne.

pozdrav pomladi 2016 41

 

Razkošje prijetno toplega pomladnega sonca je na mestne ulice in Glavni trg privabilo kar lepo število sprehajalcev in obiskovalcev tradicionalne prireditve Pozdrav pomladi, ki jo že vrsto let vsako pomlad pripravijo člani najstarejšega pevskega društva Lira. Nekateri so na Glavni trg prišli z namenom, da prisostvujejo prireditvi, še več pa je bilo takšnih, ki so jih petje, ples in glasba presenetili na sprehodu po mestu, da so se z veseljem ustavili in prisluhnili pripravljenemu programu.

pozdrav pomladi 2016 21

 

Vse prisotne, ki so se zbrali na glavnem trgu je najprej pozdravil župan Marjan Šarec, nato pa se je prek osrednjega kamniškega trga razlegla pesem lirašev, ki so zapeli pod dirigentskim vodstvom dr. Andreja Missona, nato pa prizorišče prepustili svojim gostom.

pozdrav pomladi 2016 77

 

Glavni trg je najprej zadonel v plesnih ritmih Folklorne skupine Kamnik, nato pa so se zvrstili še nastopi Komornega pevskega zbora Šutna, harmonikarjev Martina Vodlana, mešanega zbora Odmev, Eme Smolnikar s prijatelji in skupine Špica, vse dokler se niso prireditve, pred mikrofone znova vrnili tudi pevci Lire in s skupno pesmijo zaključili letošnji Pozdrav pomladi.

 

Prireditev, s katero smo v Kamniku tudi letos znova pozdravili prihod pomladi, je povezovala Barbara Božič.