Naslovnica / NOVICE / Na Hribčku so se znova zbrali starodobniki

Na Hribčku so se znova zbrali starodobniki

V Šmartnem v Tuhinju so se letos znova, že desetič, srečali lastniki starodobnih vozil, kakršna so še nedolgo tega prevladovala na naših cestah.

Pri Tonetu na Hribčku nad Šmartnim v Tuhinju je vedno veselo, še posebej pa takrat, ko se pri njem zberejo lastniki nekoliko starejših vozil, kakršnih je bilo, niti ne tako dolgo nazaj, na naših cestah še vse polno. Dandanes pa pogled na kakega Fička, Hrošča, Stoenko, Wartburga, Trabanta ali kako bolj nobel »staro kripo«, v marsikom vzbudi nemalo nostalgije in lepih spominov.

No ja, morebiti  tudi na kako »kuhanje« in druge zagate, ki so jih znala ta vozila povzročati, ampak vse skupaj je danes zgolj nostalgičen spomin na anekdotične dogodivščine iz nekdanjih starih, dobrih časov.

 

Kot običajno, so se lastniki starodobnikov tudi minulo soboto s svojimi jeklenimi konjički najprej popeljali po Tuhinjski dolini, nato pa se vrnili nazaj na Hribček, kjer jih je pričakalo okrepčilo. Še toliko bolj z veseljem, ker so se osvežitve nekoliko prej zaman nadejali v Srednji vasi, kjer se jih je natakarica, postavnih in živahnih kot so, kar nekoliko ustrašila.

 

Jelenov golaž in osvežitev, ki jo, ob pomoči svoje neumorne organizatorske ekipe, tudi tokrat pripravil gostitelj srečanja Tone Rajsar, se je nadvse prilegla, vendar ne zgolj zbranim lastnikom starodobnikov, ampak tudi Titanovim pohodnikom in ostalim gostom, ki so se pridružili srečanju.

Zbrane je prišel pozdraviti tudi župan Matej Slapar, ki je vsem skupaj namenil nekaj pozdravnih in vzpodbudnih besed, kasneje, ko kamer ni bilo več, pa so se srečanju pridružili še nekateri sila imenitni gosti in gostje, ki se na Hribčku pri Tonetu kar radi ustavijo.

Nadvse zgovorni Tone sicer vsako leto pravi, da je to zadnje srečanje, vseeno pa se nadejamo, da bomo, če je seveda ne bo ponovno zagodel kak virus, lahko ob letu osorej, s hribčka poročali o 11. srečanju starodobnih vozil.