Naslovnica / NOVICE / Na kamniški živilski tržnici je znova zaživel tržni utrip

Na kamniški živilski tržnici je znova zaživel tržni utrip

Po nekajtedenskem preventivnem zaprtju kamniške tržnice je le-ta, z nekoliko spremenjenim oz. razmeram prilagojenim režimom, od danes znova odprta, kljub trenutno še nekoliko omejeni ponudbi, pa je bil obisk prav dober.

Da so možnost nakupovanja na kamniški tržnici Kamničanke in Kamničani kar precej pogrešali, se je pokazalo že danes zjutraj in dopoldne, ko je kamniška živilska tržnica, ki je tradicionalno odprta ob torkih in sobotah, po nekajtedenskem preventivnem zaprtju, znova zaživela v tržnem utripu.

Ponudba kamniške tržnice je bila danes, bržkone tudi zaradi tega, ker običajni ponudniki niso imeli prav veliko  časa za pripravo na ponovno odprtje, sicer še nekoliko omejena, vseeno pa se je bilo »na plac« moč dodobra založiti s sezonsko zelenjavo in, v predvelikonočnem času še posebej aktualnimi, suhomesnatimi izdelki.

 

Trenutno še nekaj skromnejšo ponudbo kamniške tržnice, ki jo gre vsaj deloma zagotovo pripisati tudi vmesnemu času med zimsko in pomladansko sezono, zato več kot dobro in dobrodošlo kamniške tržnice dopolnjuje tudi bogata ponudba prodajalne s sadjem in zelenjavo Tropik, v kateri je, kot smo tega vajeni že leta, po zaslugi glavnega kamniškega zelenjavarja Džemala, moč dobiti domala vse vrste, res da povečini sicer uvoženega, ampak vseeno preverjeno kvalitetnega sadja in zelenjave.

Da obisk tržnice in nakupovanje potekajo varno in skladno s preventivnimi ukrepi, skrbijo redarji, poskrbljeno je tudi za razkuževanje rok, sam dostop tržnice, na kateri je obvezna uporaba zaščitnih mask in rokavic, pa je označen in urejen s trakovi, tako da lahko vsak obiskovalec varno počaka v vrsti.

 

Kot smo že omenili, je bil današnji obisk tržnice, ki jo delavci Komunalnega podjetja Kamnik, tako kot druga javna mesta, tudi razkužujejo, kljub trenutno še nekoliko omejeni ponudbi, presenetljivo dober, zato smo prepričani, da bomo že to soboto na kamniški živilski tržnici lahko znova srečali domala vse običajne ponudnike, ki bodo na svojih stojnicah poskrbeli za raznovrstno in pestro ponudbo najrazličnejših dobrot.