Naslovnica / KULTURA / “Na krilih planinskega orla” v Gostilni Pod žičnico

“Na krilih planinskega orla” v Gostilni Pod žičnico

V prostorih Gostilne pod žičnico je bila v soboto, 20. septembra 2015, odrta odprta slikarska razstava z naslovom “ Zgodbe na krilih planinskega orla“, avtorice Brede Capuder.

Obiskovalci so si lahko ogledali portrete ljudi, ki so bili v preteklosti in so še danes pomembni za življenje, delo in razvoj na Veliki planini, pa naj gre za Vlasta Kopača, Kati Turk, Debevčevo Zefo, Preskarjevega Andreja, Petra Erjavška ali Rezko Mali, ki so nekateri izmed tistih, ki so pritegnili pozornost kamniške avtorice, da jih je s pasteli upodobila v portretih.

razstava zicnica 3

Prisotne je ob odprtju razstave nagovoril direktor družbe Velika planina Leon Keder, ki se je avtorici zahvalil za idejo in povedal, da bodo razstave postale stalnica v prostori gostilne v Kamniški Bistrici.

 

Nekaj besed o zgodovini in življenju pastirjev na „Pvanin“ je spregovorila tudi Sabina Romšak iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, besedo pa je pripadla tudi Rezki Mali, dolgoletni pastirici z Gojške planine in eni redkih, ki še izdeluje trniče ter pastirju Petru Erjavšku, ki je povedal, da čas na Planini ni pastirjev gospodar.

Razstava bo v Gostilni pod žičnico na ogled do 30. septembra.

Vir: TIC Kamnik

X