Naslovnica / Črna kronika / Na Kužni zažgan kombi je bil ukraden

Na Kužni zažgan kombi je bil ukraden

Navsezgodaj zjutraj so krajane Oševka in okoliških naselij vznemirile sirene gasilskih vozil, ki so v Oševek oz. na Kužno prihitela gasit zažgan kombi.

Gasilci in policisti so bili okrog 4:20 zjutraj obveščeni, da v Oševku oz. ob cesti na Kužno gori kombinirano tovorno vozilo.

Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Nevlje in PGD Kamnik, ki so goreče vozilo sicer uspeli pogasiti, vendar so ognjeni zublji kombi, ki je bil parkiran ob ozki cesti na Kužno, že povsem uničili.

 

Potem, ko so gasilci ogenj pogasili, so policisti prizorišče požara zavarovali in ostanke kombija ter okolico temeljito pregledali in preiskali, zaradi česar je bilo vozilo lastniku predano šele v zgodnje popoldanskih urah.

Na prizorišču dogodka smo od sorodnika lastnika kombija, ki je pogorelo vozilo prišel iskat, uspeli izvedeti, da naj bi bil kombi ukraden na območju Domžal, sodeč po razmeroma dolgotrajni in podrobni policijski preiskavi pa obstaja domneva, da je bilo vozilo bržkone uporabljeno pri kakem kaznivem dejanju in na precej nenavadnem mestu, namenoma zažgano.

V zvezi z dogodkom so nam s Policijske uprave zaenkrat sporočili zgolj to, da lahko v zvezi z ugotovitvami ogleda kraja požara kombiniranega vozila, ta
trenutek potrdijo zgolj to, da je požar vozila posledica kaznivega dejanja ter da je bilo vozilo odtujeno, ker pa se kriminalistična preiskava nadaljuje, pa podrobnejših informacij zaenkrat še ne morejo posredovati.