Naslovnica / ŠPORT / Na Stari grad sta najhitreje pritekla Miran Cvet in Anja Lončarek

Na Stari grad sta najhitreje pritekla Miran Cvet in Anja Lončarek

Zmagovalec 2. BODIFIT-ovega teka na Stari grad je Miran Cvet (KGT Papež), ki je od starta za Zdravstvenim domom Kamnik do vrha Starega gradu potreboval 16 minut in 14 sekund, najhitrejša tekačica pa je bila Anja Lončarek (Pulse Performence) s časom 23 minut 13 sekund.

 

»Proga je zelo težka, ker je kratka in na krakih progah moraš ves čas teči na visokih obratih, ampak z rezultatom sem zadovoljen. Je pa to zelo lepa tekma in zagotovo se bom še vrnil,« je dejal absolutni zmagovalec Miran Cvet.

Nagrade so najboljšim tekačem podelili župan Občine Kamnik Matej Slapar, predsednik odseka za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije Dušan Papež, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar, najemnik lokala Grajska terasa na Starem gradu Boris Golob ter predstavnica BODIFITa Pia Kleva.

»Čestitam vsem, ki ste prišli do cilja in ste osvojili Stari grad. Proga ni najdaljša, je pa med zahtevnejšimi, ker je precej vzpona. Verjamem, da je ves vaš trud poplačan s tem prelepim pogledom na naše Alpe,« je dejal župan Občine Kamnik Matej Slapar in se zahvalil vsem organizatorjem teka.

Tekmovanje je štelo tudi kot občinsko prvenstvo v gorskih tekih za osnovne šole. Najhitreje je progo pretekel Izak Poljanšek (letnik 2004/05, OŠ Frana Albrehta) s časom 6:03. Med dekleti pa je bila najhitrejša Viktorija Dolinšek (letnik 2006, KGT Papež) s časom 7:08.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: ZTŠK Kamnik in Klemen Brumec

X