Naslovnica / Črna kronika / Na včerajšnjem pogorišču je znova začelo tleti

Na včerajšnjem pogorišču je znova začelo tleti

Na pogorišču gospodarskega poslopja, ki so ga sinoči, kljub hitremu in učinkovitemu posredovanju gasilcev, domala povsem uničili ognjeni zublji, je danes zjutraj znova pričelo tleti.

Z včerajšnjim požarom večjega opuščenega gospodarskega poslopja v Volčjem Potoku v neposredni bližini kamniške obvoznice, se je več ur spopadalo kar 73 gasilk in gasilcev iz petih kamniških prostovoljnih gasilskih društev, ki so se na prizorišče pripeljali z dvanajstimi gasilskimi vozili.

V gašenju požara večjega, kakih 20 x 30 metrov velikega gospodarskega poslopja, so družno sodelovali gasilke in gasilci PGD Kamnik, Duplica, Šmarca, Nevlje in Tunjice, ki so ob prihodu na kraj naleteli že na povsem razplamten požar. Gospodarskega poslopja sicer niso mogli več obvarovati pred uničenjem, so pa zato uspešno obvarovali sosednje objekte, ki so jih ogrožali plameni. Je pa ogenj, razen gospodarskega poslopja, uničil tudi počitniško prikolico.

Kljub temu, da so gasilci že včeraj plamene pogasili, pogorišče pa še dolgo pod večer temeljito namakali z vodo, so bili gasilci danes dopoldne obveščeni, da je na pogorišču znova začelo tleti, tako da so gasilci znova odhiteli na kraj in pogasili še novo nastala žarišča.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti včeraj kraj dogodka zavarovali, ker pa ogled še poteka, vzrok požara zaenkrat še ni znan, k sreči pa v požaru ni bil nihče poškodovan ali ogrožen.