Naslovnica / Napovedi in obvestila / Na Veliki planini je dež zaenkrat odplaknil tudi sankanje

Na Veliki planini je dež zaenkrat odplaknil tudi sankanje

Ob začetku počitnic sta dež in odjuga sta na Veliki planini, žal, onemogočila tudi sankanje, obstaja pa upanje, da bo že ponoči nasulo novo pošiljko snega.

Z družbe Velika planina so nas obvestili, da sta dež in odjuga pobrala še tisto nekaj snega kolikor ga je preostalo, zato so danes, ko se začenjajo zimske počitnice, z žalostjo ugotovili, da je onemogočeno tudi sankanje.

Vremenoslovci obetajo, da se bo meja sneženja začela spuščati, zato se nadejamo, da bo tudi na Veliki planini, kjer je že začelo snežiti, zapadlo vsaj toliko snega, da bi lahko znova uredili sankališče, morda pa tudi smučišče, kar bo šoloobveznim otrokom in njihovim staršem omogočilo vsaj nekaj snežnih in zimskih užitkov.

V primeru, da se bo sneženje nadaljevalo v polni meri, pa utegne biti jutrišnji pustni smuk, ki ga znajo bajtarji sicer izvesti tudi brez snega, še toliko lepši in bolj zanimiv, kajti Velika planina se utegne v jutro prebuditi z novo belo preobleko.

Ne glede na sneg, pa bodo pustne šeme ob obisku Velike planine jutri deležne popusta pri nakupu vozovnic, v torek pa tudi kupona za sirove štruklje na Zelenem robu.

Kljub temu, da smučišče ne obratuje, pa vas v družbi Velika planina vseeno vabijo na prijeten oddih na Veliko planino. Bodisi je to sprehod, najem koče ali pa kulinarično razvajanje.