Naslovnica / Napovedi in obvestila / Na Veliki planini je prava zimska idila

Na Veliki planini je prava zimska idila

Na Veliki planini je zapadlo 20 centimetrov novega snega in planina je ponovno postala odeta v belo zimsko odejo. Novozapadli sneg vabi na Veliko planino, raj za vragolije na snegu!

Sprehod med idilo pastirskih koč pa lahko nagradite in si pri nas sposodite krplje, s katerimi se lahko odpravite po sveže zapadlem snegu, saj za krpljanje ne potrebujete urejenih poti in planino raziskujete na popolnoma drugačen način.

Če se v naslednjih dneh odpravljate na Veliko planino so sanke obvezna oprema, ki jih ne pozabite doma. Spust od gostišča Zeleni rob pa do zgornje postaje nihalke vam bo prihranil nekaj hoje. Prav tako vsi vemo, da je sankanje na Veliki planini res pravo doživetje! Sankanje je mogoče tako po cesti kot po celotnem smučišču, saj slednje še ni odprto.

Tisti z malo več domišljije pa se lahko lotite tudi snežnih velikanov – Takole je snežni velikan Minion planino krasil v preteklem letu. Če bodo vaše ročice postavile katerega izmed snežnih velikanov, bomo veseli vaše fotografije.

Po krpljanju, sankanju ali le sprehodu po idilični planini pa bo v gostišču Zeleni rob vsekakor zapasal topel čaj ter katera izmed domačih enolončnic. Za sladico pa seveda sladki skutini štruklji. Zeleni rob je odprt vsak dan, od 8. do 16. ure med tednom ter do 17. ure med vikendi. Kaj je lepšega kot posedeti v topli koči ob vročem čaju ter občudovati pobeljeno planino?

VOZNI RED NIHALKE
Ponedeljek – četrtek: 9.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 Petek – nedelja, prazniki: 9.00 – 17.00 (vsako polno uro)

VOZNI RED SEDEŽNICE
Ponedeljek – četrtek: ne obratuje Petek – nedelja, prazniki: 9.30 – 16.30 (prilagojeno na nihalko)

Velika planina d.o.o.