Naslovnica / Napovedi in obvestila / Na začasnih zbirnih mestih odpadkov ni več dovoljeno odlagati

Na začasnih zbirnih mestih odpadkov ni več dovoljeno odlagati

Začasna zbirna mesta za odpadke po poplavah so bila ukinjena že 25. avgusta, vendar nekateri občani, tudi tisti, ki niso bili poplavljeni, tjakaj še vedno vozijo odpadke, kar ni več dovoljeno. Odpadke lahko odpeljete v zbirni center v Suhadolah.

Tekom nujnih sanacijskih del po poplavah je Občina Kamnik zagotovila začasna zbirna mesta za ločeno zbiranje odpadkov, ki so bila urejena na treh lokacijah v bližini prizadetih območij, in sicer na travniku v bližini trgovine Ančka v Črni, na travniku pri gostilni Jurček na Krivčevem ter na travniku na levi strani proti Domu starejših občanov. Omenjena zbirna mesta so se z dnem, 25. avgust 2023, ukinila, o čemer so bili občanke in občani tudi obveščeni.

Ker smo zaznali, da se na ukinjenih zbirnih mestih, še vedno odlaga smeti, kljub temu, da so mesta označena, da je odlaganje odpadkov prepovedano, vljudno prosimo, da odpadkov ne odlagate več na ta mesta.

Odpadke lahko dovažate v Zbirni center Suhadole, ki deluje po običajnem urniku:

  • zimski urnik: 1. oktober – 28. februar
  • ponedeljek do petek: od 6.00 do 16.00
  • sobota: od 8.00 do 13.00

Na tem mestu občanke in občane prosimo, ki bodo v zbirni center pripeljali odpadke, ki so nastali kot posledica poplav, naj le-te predhodno ločijo na les, kovino, odpadno električno in elektronsko opremo ter ostali odpadni material. S tem boste pripomogli k učinkovitejšemu ravnanju z odpadki na območju zbirnega centra oziroma bomo lahko odpadke hitreje odvažali v končno oskrbo.

Še vedno je odprto zbirno mesto na travniku pri Velikem jezu v Spodnjih Stranjah, kjer pa se odlaga izključno zemlja iz sanacije intervencije. Poudarjamo, da je zbirno mesto namenjeno izključno omenjenemu materialu, ne pa tudi odpadkom.

Hvala vam za vaš prispevek k ohranjanju našega čistega in zdravega okolja ter čisto prihodnost naših zanamcev.

Občina Kamnik

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve