Naslovnica / NOVICE / Nagovor župana Mateja Slaparja ob zaključku letošnjega leta

Nagovor župana Mateja Slaparja ob zaključku letošnjega leta

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

tudi letošnje leto je zaznamovano s številnimi izzivi, ki spreminjajo naš način življenja. Leto nas je ponovno opomnilo, da sta ključni vrednoti, ki omogočata dosežke, napredek in boljše življenje, prav medsebojno razumevanje in sodelovanje. Zato naj bo naše vodilo, da smo le skupaj lahko močni in premagujemo meje nemogočega.

Na Občini Kamnik smo v tem letu izvedli številne projekte, ki so izboljšali način življenja v naši lokalni skupnosti, kar nekaj izzivov pa je še pred nami. Izvedeni projekti Občine Kamnik so dobra popotnica za nas in za naše zanamce. Gradimo eno najbolj modernih osnovnih šol v Sloveniji, Osnovno šolo Frana Albrehta in tudi ostali vrtci ter šole v naši skupnosti zagotavljajo najboljše pogoje za naše najmlajše in za prihodnost Kamnika. Spodbujamo poslovno okolje in razvijamo turizem. Ob pomoči države skrbimo za razvoj cestne infrastrukture in za varne šolske poti. Energetsko smo sanirali Policijsko postajo in Dom kulture Kamnik, ob tem pa smo omogočili tudi boljše delovne pogoje zaposlenim. Skrbimo za posodobitve športne infrastrukture. Skupaj z občino Komenda smo zgradili nov, moderen zbirni center za ravnanje z odpadki. S strateškim nakupom zemljišč pa smo vstopili na območje nekdanje Smodnišnice, kjer se že razvija Kreativna četrt Barutana in podjetniški center KIKŠtarter. Vlagamo v posodobitev kolesarskih povezav ter izvajamo številne druge projekte, vezane na trajnostno mobilnost. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje našo lokalno skupnost razvijali v smeri občanom prijazne občine in ohranjali kakovostno življenje, kjer bosta na prvem mestu skrb za naravo in okolje ter varovanje naravnih in kulturnih danosti v njej. A brez vas, spoštovane občanke, spoštovani občani, bi bilo naše delo zaman. Tudi vi ste tisti, ki s številnimi pobudami in predlogi delate našo lokalno skupnost boljšo. Številne krajevne skupnosti, šole, vrtci ter druge javne ustanove, prostovoljna gasilska društva, turistična, športna in kulturna društva ter društva s področja kmetijstva, in še bi lahko našteval, skrbite, da se naši kraji razvijajo.

Ob skorajšnjem zaključku starega leta in začetku novega vam želim, da bi se leto, ki prihaja začelo zdravo in uspešno. Naj v vas prevladujeta pogum in veselje do življenja ter ustvarjanja. Pokažimo pa solidarnost tudi tistim, ki so sami v teh praznikih. Namenimo jim iskren nasmeh in lepo besedo.

Srečno in vse dobro v letu 2022.

Vaš župan Matej Slapar