Naslovnica / NOVICE / Nagrada za male kamniške kuharje

Nagrada za male kamniške kuharje

Kamniški otroci, ki obiskujejo vrtec Mojca, enoto Vrtca Antona Medveda, so bili uspešni na natečaju Reciklirana kuharija, saj so s svojim receptom za ocvrte krompirjeve kroglice z ženofom osvojili 2. nagrado, ki jim je bila danes dopoldne podeljena na slovesnosti v Ljubljani.

Pred časom smo že poročali, da otroci iz enote vrtca Mojca, pod vodstvom strokovnih delavk Alenke Jevšnik in Liljane Šarec, že nekaj časa sodelujejo v projektu Hrana ni za tjavendan v sklopu katerega je potekal tudi natečaj Reciklirana kuharija.

vrtec pri orlu1

V Reciklirani kuhariji so se otroci naučili, da se hrane, še posebej pa ne kruha, ne sme metati stran, ob svojem raziskovanju kako je moč koristno uporabiti hrano, ki nam ostane, pa so pred časom obiskali tudi več kamniških gostincev, ki so jim prijazno pokazali kaj je moč pripraviti iz ostankov ter kakšne so jedi, ki so umeščene v Okuse Kamnika.

 

Otroci so se v pripravi jedi preizkusili tudi sami ter pripravili prav imenitne in okusne prigrizke. Med njimi so bili tudi ocvrte krompirjeve kroglice z ženofom, recept za katere navdušil tudi strokovno komisijo, ki je otrokom iz enote Mojca in vzgojiteljicama, na današnjem slavnostnem zaključku projekta Hrana ni za tjavendan, ob razglasitvi rezultatov natečaja Reciklirana kuharija, podelila 2. nagrado, prisotni pa so lahko kroglice po njihovem receptu na Fužinskem gradu, kjer je današnja slovesnost potekala, lahko tudi poizkusili.

reciklirana kuharija1

Malim kamniškim kuharjem in njihovima vzgojiteljicama Alenki Jevšnik ter Liljani Šarec iskreno čestitamo!