Naslovnica / POUDARJENO / Naj športnika leta 2018 sta Neja Kršinar in Sašo Štalekar, najboljša športna ekipa pa odbojkarice Calcit Volleya

Naj športnika leta 2018 sta Neja Kršinar in Sašo Štalekar, najboljša športna ekipa pa odbojkarice Calcit Volleya

Na slovesni podelitvi priznanj najboljšim kamniškim športnikom in športnicam v letu 2018, ki se je pred nekaj trenutki končala v Domu kulture Kamnik, sta bila za najboljša kamniška športnika minulega leta proglašena atletinja Neja Krišnar ter odbojkar Sašo Štalekar, priznanje za najboljšo športno ekipo pa so prejele odbojkarice prve ekipe Calcit Volleya.

Najboljšim kamniškim športnikom in športnicam minulega leta je priznanja podelil župan Matej Slapar, ki je ob priložnostnem nagovoru poudaril tako pomen športa, kot tudi prostovoljstva, ki ga spremlja.

Naj kamniški športniki leta 2018 so:

Atletinja Neja Kršinar si je, kot tekačica v različnih disciplinah, priznanje prislužila z osvojitijo naslovov državne prvakinje v teku na na 5000 m, kjer je dosegla normo za Balkansko prvenstvo,  in  naslova državna prvakinje na 3000 m.  Razen obeh naslovov državne prvakinje, pa je v Postojni je na krosu dosegla naziv državne podprvakinje. Bila je tudi članica ženske štafete v gorskih tekih, ki je osvojila srebro, ter zlate mešane ekipe. Udeleževala se je  mednarodnih tekem v polmaratonu, pri čemer je  v Nemčiji je zmagala, v Italiji  je bila druga in šesta, na Češkem pa  sedma. Kot  odlična polmaratonka  je  na Ljubljanskem maratonu pometla z vso konkurenco in med 2425 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje.

Odbojkar Sašo Štalekar, član prve moške ekipe Calcit Volley, ki je edini kamniški kategoriziran športnik svetovnega razreda, je priznanje za najboljšega kamniškega športnika prejel že drugo leto zapored. V lanskem letu je Sašo Štalekar s slovensko člansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Bolgariji in Italiji osvojil 12. mesto, obenem pa je bil tudi eden nosilcev uspehov, ki jo je moška ekipa Calcit Volley dosegla v letu 2018.

Prva ženska članska ekipa Calcit Volley-a je naziv najboljše kamniške športne ekipe leta 2018, osvojila s ponovno osvojitvijo zlate pokalne lovorike, ki so jo v Kamnik prinesle po tem, ko so v Kanalu na zaključnem turnirju v napetih dvobojih odpravile svoje največje nasprotnice iz Nove Gorice in Maribora. Odbojkarice Calcita so tudi aktualne državne podprvakinje, v Evropskem pokalu Chalenge pa so se uvrstile v četrtfinale.

Priznanja za športne dosežke kamniških športnic in športnikov v letu 2018 so, v različnih kategorijah so prejeli še številni drugi uspešni kamniški športniki in športnice, prav tako pa so bila podeljena tudi priznanja zaslužnim za delo v športu, seznam z obrazložitvami, pa najdete v posebnem, obsežnejšem prispevku na povezavi: Prejemniki nagrad Naj športnik Občine Kamnik v letu 2018.