Naslovnica / ŠPORT / Najboljša gorska tekača lanske sezone sta Nuša Mali in Timotej Bečan

Najboljša gorska tekača lanske sezone sta Nuša Mali in Timotej Bečan

V Kamniku so razglasili najboljše slovenske gorske tekače, med katerimi je bilo kar pet tekačev KGT Papež, tudi naj gorski tekač Timotej Bečan in najboljša slovenska gorska tekačica, Kamničanka Nuša Mali.

V petek, 28. januarja, je v Domu kulture v Kamniku, ob upoštevanju zahtev covid-19, potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj najboljšim slovenskim gorskim tekačem.

Bivši in sedanji člani Združenja za gorske teke.

V pozdravnem nagovoru je župan Matej Slapar poudaril pomen športa za občino, med najboljšimi športniki občine so dolga leta tudi gorski tekači KGT Papež. Roman Dobnikar, predsednik AZS, je pohvalil delo Združenja za gorske teke in velik doprinos gorskih tekačev k atletiki tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. Dušan Papež, predsednik Izvršnega odbora, je sezono 2021 kljub pandemiji razglasil za uspešno. Pohvalil je delo članov odbora, se zahvalil vsem organizatorjem tekem, AZS in WMRA za uspešno sodelovanje in tudi sponzorjem za finančno pomoč. Za dosežke je čestital tekačem in trenerjem.

Dušan Papež in Jože Dakskobler, oba tudi organizatorja mednarodnih prireditev.

Voditeljica Barbara Božič je ob projekciji Špele Papež predstavila slovenske tekme v sezoni 2022 (Sv. Primož, Bukovica, Hrastnik trail, Vipava, Ratitovec, Rogla trail, Podbrdo, Hg Idrija trail, Črna prst, Smlednik, Šmarna gora).

Mednarodni koledar je predstavil Tomo Šarf, sekretar in kandidat za predsednika Svetovne zveze za gorske teke. Organizirano bo svetovno prvenstvo v gorskih tekih in trailu na Tajskem, svetovno veteransko na Irskem in mednarodna tekma za mlade v Italiji ter evropsko v Španiji.

Pred slovesno podelitvijo so za zabavni del poskrbeli člani Tria Fantastikus.

Gašper Bregar, tekač KGT Papež, drugi najboljši član v sezoni 2021.

V sezoni 2021 ni bilo Pokala Slovenije, ampak so bila zaradi pandemije covid-19 organizirana državna prvenstva, zato so proglasili le najboljše gorske tekače. Prejeli so priznanja in vrednostni bon. Med najboljšimi je bilo kar pet tekačev KGT Papež. Med člani je 2. mesto pripadlo Gašperju Bregarju, tretje pa Miranu Cvetu, med članicami 2. mesto Mojci Koligar. Razglasili so tudi naj gorskega tekača in tekačico. Laskavi naslov je pripadel Timoteju Bečanu (KGT Papež) in Nuši Mali (od oktobra KGT Papež).

Nuša Mali, naj gorska tekačica in Timotej Bečan, naj gorski tekač s podeljevalcema.

Dušan Papež je podelil priznanja in knjige Sledi odličnosti vsem organizatorjem tekem, ki so kljub težavam in zahtevam covid-19 izvedli tekme. Posebno zahvalo je predal Jožetu Dakskoblerju za večletno prizadevno delo v odboru. Zahvalil se je tudi AZS za uspešno sodelovanje in trgovini Grašca z blagovno znamko Scott za vrednostne bone.

Frane Kranjec, portal Prijavim.se, dobitnik priznanja.

Letos nam je pandemija preprečila tradicionalno druženje ob pogostitvi. Pandemija pa nam ne more preprečiti kovanja načrtov in uresničitev ciljev v novi sezoni! Ne more nam preprečiti presenečenj in dobrih del!

Zato je ob odhodu domov vsakega obiskovalca čakalo srčno presenečenje: naglavni trak, darilo odbora, in maffin. Za vse jih je spekla Lara Potokar, vnukinja Dušana Papeža, predsednika Združenja za gorske teke in letošnjega organizatorja zaključne prireditve.

Držimo pesti, da se vidimo na 1. tekmi v novi sezoni, in sicer 26. marca na teku k Sv. Primožu.

Mira Papež

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve