Naslovnica / NOVICE / Najboljša športnika leta 2020 sta Maruša Mišmaš Zrimšek in Mitja Gasparini, nagrado za najboljšo ekipo pa so osvojili odbojkarji Calcit Volley

Najboljša športnika leta 2020 sta Maruša Mišmaš Zrimšek in Mitja Gasparini, nagrado za najboljšo ekipo pa so osvojili odbojkarji Calcit Volley

Kamnik je znan po svojih izjemnih športnicah in športnikih, ki dosegajo odlične rezultate s katerimi nekateri opominjajo cel svet, kje točno na zemljevidu leži Slovenija. Med današnimi nagrajenci je kar nekaj posameznikov, ki ciljajo na olimpijske igre in prav zagotovo bomo kaj kmalu slišali ime naše občine tudi na olimpijadi.

Danes je na dvorišču mekinjskega samostana potekala podelitev nagrad najboljšim športnicam in športnikom občine Kamnik v letu 2020, katere so delili župan Matej slapar, direktor ZTŠK Rok Jarc in podžupan Sandi Uršič – slavje pa je povezoval Tomaž Okorn, ki je zbrane popeljal skozi seznam vseh nagrajenih s trohico televizijskega humorja. Vmes so za plesno in glasbeno točko poskrbele plesalke s Šinšina, ki so odplesale dve točki, s katerimi tudi tekmujejo na različnih odrih.

 

 

Med vsemi nagrajenimi, ki so si prislužili nagrade z znojem in žulji, smo seveda nestrpno čakali na dve imeni: najboljša športnica in najboljši športnik občine Kamnik 2020 sta Maruša Mišmaš Zrimšek, tekačica čez ovire, državna prvakinja na 3000m, slovenska atletinja leta in svetovna atletinja meseca julija ter Mitja Gasparini, ki se je po enajstih letih izjemnih uspehov vrnil v Slovenijo in podpisal s Calcit Volleyem. Žal Mitja danes svoje nagrade ni prevzel osebno, saj je z reprezentanco v Italjanskih Riminih.

Nagrado za najboljšo športno ekipo so si prislužili člani in članice odbojkarskega kluba Calcit Volley – članice so osvojile svoj četrti naslov državnih prvakinj, uspeh pa so dopolnile še z zmago v srednjeevropski ligi in drugim mestom v pokalu Slovenije medtem ko so člani pokalno tekmovanje končali na tretjem mestu, v predčasno končanem državnem prvenstvu pa je bil pred njimi le ACH Volley.

Ni pa Mitja edini, ki se danes ni mogel udeležiti slavja; veliko nadobudnih športnikov je danes treniralo, nekateri so imeli tekme – spet drugi pa imajo nocoj slajše opravke, valeto in “žur” ob koncu šolskega leta.

Za športne dosežke na področju:

ŠPORTNI DOSEŽKI OTROK, MLADINE IN ODRASLIH V ŠPORTNIH DRUŠTVIH

Deklice do 15 let – enotna kategorija

Iza Videc  – predlagatelj: Plavalni klub Kamnik

Iza Videc je na zimskem državnem prvenstvu  osvojila naslov državne prvakinje na 50 m hrbtno, na letnem državnem prvenstvu pa 2. mesto na 200 m hrbtno.

 

Inti Maček – predagatelj: Uroš Maček – šah

10 letna Inti že od petega leta igra šah. Njeno vsakdanje življenje je prepleteno z igro, šolskim učenjem, reševanjem, analizo in učenjem novih šahovskih kombinacij. Rada ima šah in izzive, ki jih prinaša v njeno življenje. V letu 2020 je usvojila že četrti naslov državne prvakinje v pospešenem šahu.

Dečki do 15 let – enotna kategorija

Sladič Aljaž – predlagatelj: Športno društvo Grbina – deskanje na snegu

Aljaž Sladič je kot član slovenske mladinske reprezentance v deskanju na snegu – prosti slog, v sezoni 2020 postal državni prvak na Kaninu v disciplini Big air – starejši dečki in osvojil tudi drugo mesto med mladinci. Še tretjič zapored pa je osvojil prvo mesto med dečki na tekmovanju Jib-King v avstrijskem Flachauwinklu.

 

Rok Vejnovič – predlagatelj: Plavalni klub Kamnik

Rok Vejnovič je na zimskem državnem prvenstvu osvojil naslov državnega prvaka na 100 m in 200 m hrbtno, na letnem pa naslov državnega prvaka na 200 m hrbtno. Priplaval si je kategorizacijo državnega razreda.

 

Maks Majnik – predlagatelj: Kolesarsko društvo Calcit Kamnik

Maks Majnik je zmagal na vseh treh pokalnih tekmah v gorskem kolesarstvu. Ena od njih, v Črnem vrhu, je štela za državno prvenstvo, kjer je Maks premagal vseh 28 tekmovalcev in postal državni prvak.

 

Timi Žagar – predlagatelj: Lokostrelski klub Kamnik

Timi Žagar  je mlad in perspektiven lokostrelec, ki je svoje veščine znal pokazati že v mlajših kategorijah. V svojem zadnjem letu v kategoriji dečkov pa je nizal visoke rezultate in uvrstitve, ki jih je potrdil z naslovom državnega prvaka na dvoranskem državnem prvenstvu v Mariboru.

 

Oskar Gnidovec – predlagatelj: Lokostrelski klub Kamnik

Oskar Gnidovec je že v svojem prvem tekmovalnem letu pokazal, da je iz pravega testa. V sicer okrnjenem tekmovalnem letu je v tarčnem pokalu nanizal eno prvo in eno drugo mesto, ter za nameček osvojil naslov državnega podprvaka na zunanjem državnem prvenstvu v Ljubljani.

 

Nik Vučko – predlagatelj: Plavalni klub Ilirija

Nik Vučko je član Plavalnega kluba Ilirija. V letu 2020 se je na državnem prvenstvu večkrat veselil podelitev na zmagovalnem odru. Posamično je dvakrat osvojil tretje mesto, kot član štafete pa se je veselil še dvakrat drugega mesta in trikrat tretjega mesta.

Kot mlajši dečki so osvojili naslov moštvenih državnih prvakov.

 

Luka Dežman – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport Kamnik

V nepredvidljivi in težki sezoni, je Luka Dežman zavzeto treniral in si priboril 2. mesto med starejšimi dečki na DP v supersprint triatlonu. Poleg tega je nanizal še nekaj lepih uvrstitev na tekmah slovenskega pokala.

 

Lun Ilar – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport Kamnik

Lun Ilar si je s svojim plavalnim talentom priboril dovolj prednosti pred konkurenco, da je mirno opravil še s tekaškim delom in si priboril  1. mesto med st. dečki na državnem prvenstvu v akvatlonu.

 

Marcel Pavlin – predlagatelj: Triatlonski klub Utrip

Marcel Pavlin je lansko leto osvojil 2. mesto državno prvenstvo v super sprint duatlonu, 2. mesto državno prvenstvo v super sprint akvatlonu in 3. mesto državno prvenstvo v super sprint triatlonu.

Kadeti in kadetinje do 17 let – enotna kategorija

Tia Emberšič – predlagatelj: Tanja Benedejčič Emberšič – met kladiva

Tia Emberšič je postala državna prvakinja v metu 3 kg kladiva z rezultatom 49,74 metra.

 

Uršič Miha – predlagatelj: Kegljaški klub Kamnik

Miha Uršič je član 2. Kamniške ekipe, ki je nastopila v 2. Državni ligi. Na državnih prvenstvih nastopa v kadetski in mladinski kategoriji. Osvojil je 2. mesti na DP v sprintu in DP v tandemu mix. Na DP v kombinaciji je med posamezniki osvojil tretje mesto.

 

Ambrož Vovk – predlagatelj: Kolesarsko društvo Calcit Kamnik

Ambrož Vovk si je pred pričetkom sezone zlomil roko in večina sezone v olimpijskem krosu je šla po zlu. Poškodbo je saniral do jeseni in septembra v Kočevju na državnem prvenstvu v enduru osvojil drugo mesto med mladinci, kjer so nastopili tekmovalci iz treh disciplin: endura, olimpijskega krosa in spusta.

 

Anja Šarec – predlagatelj: Lokostrelski klub Kamnik

Anja Šarec je med lokostrelci že dolgo znana kot odlična tekmovalka. V lanskem letu je osvojila drugo mesto na dvoranskem državnem prvenstvu med kadetinjami in peto mesto na svetovnem pokalu v Franciji. Vrh pa je krojila tudi že med člansko konkurenco saj je na članskem dvoranskem državnem prvenstvu osvojila naslov državne podprvakinje.

 

Žan Rozoničnik – predlagatelj: Atletsko društvo Kronos – mnogoboj

Žan Rozoničnik je dosegel izjemne rezultate v dvoranski in zunanji atletiki. V skoku v višino je 3x osvojil 1. mesto in postal državni prvak med pionirji do 16 let, 3x je bil tretji pri mlajših mladincih. Postal je tudi državni podprvak v mnogoboju.

 

Ana Lanišek – predlagatelj: Jože Lanišek – tenis

Ana Lanišek je postala državna prvakinja v tenisu v kategoriji deklic do 16 let v posamični konkurenci in konkurenci dvojic. Osvojila je še 1 mesto turnir Tenis europe do 16 let, 2.mesto ITF mladinke do 18 let v dvojicah in 3. mesto DP deklic do 18 let posamezno.

 

Domen Bojanc – predlagatelj: Triatlonski klub Utrip

Domen Bojan je lansko leto dosegel 1. mesto na državnem prvenstvu super sprint duatlon, 1. mesto na državnem prvenstvu  super sprint akvatlon in 2. mesto na državem prvenstvu super sprint triatlon.

Mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija

Jan Emberšič – predlagatelj: Tanja Benedejčič Emberšič – met kladiva

Jan Emberšič je dvakrat popravil državni rekord v metu 5 kg kladiva, ki sedaj znaša 71,05 metra. Postal je državni prvak med mlajšimi in starejšimi mladinci. Izpolnil je normo za evropsko mladinsko prvenstvo, ki pa je žal odpadlo.

 

Tea Repnik – predlagatelj: Kegljaški klub Kamnik

Tea Repnik je članica 1. Članske ekipe Calcit Kamnika. Med mladinkami je osvojila 1. Mesto v kombinaciji, prvo mesto z ekipo, drugo mesto v sprintu in drugo mesto v tandemu. Proglašena je bila za najboljšo kadetinjo in mladinko v Sloveniji in je tudi mladinska reprezentantka Slovenije in bo nastopila na SP v Kamniku letos avgusta.

 

Miha Okorn – predlagatelj:   Odbojkarski klub Kamnik

Čeprav je Miha Okorn šele pred dnevi  dopolnil šestnajst let, se je v letu 2020 izkazal na igriščih za odbojko na mivki, kjer sta z Braslovčanom Luko Marovtom osvojila naslov državnih prvakov v kategoriji do 16 let in 18 let, na evropskem prvenstvu do 18 let v Izmirju pa sta bila peta.

 

Lovro Planko – predlagatelj: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik – biatlon

Lovro Planko je v lanskem letu osvojil medaljo na mladinskem Svetovnem prvenstvu in bil sedmi na Evropskem prvenstvu. Piko na i je dodal ne članskem državnem prvenstvu v zasledovanju, kjer je osvojil naslov državnega prvaka.

 

Jaka Hace – predlagatelj: Atletsko društvo Kronos – mnogoboj

Jaka Hace je na državnih prvenstvih za mlajše oz. starejše mladince v teku čez ovire in v štafetah 4x osvojil 2. mesto in 3x 3. mesto. Uspehe je dopolnil z osvojitvijo naslova državnega prvaka v mnogoboju ter 2. in 3. mestom na mednarodnih mitingih.

 

Neža Pogačar – predlagatelj: Triatlonski klub Utrip

Neža Pogačar je lani osvojila 17. mesto na evropskem pokau Olsztyn v kategoriji starejše mladinke, 1. mesto na državnem prvenstvu  v standardnem triatlonu, 1. Mesto na državnem prvenstvu  v sprint duatlonu in 1. mesto na državnem  prvenstvu  v sprint akvatlonu.

 

Teodor Igor Herbstritt – predlagatelj: Smučarsko skakalni klub Ihan

Teodor Igor Herbstritt  je iz Laz v Tuhinju, sicer pa med tednom živi v Kranju,  kjer trenira v državnem panožnem centru, Akademiji za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Po treh naslovih državnega prvaka v smučarskih skokih dečkov do 15 let, je v letu 2020, dodal še četrtega. Tokrat med dečki do 16 let.

Teo je osvojil tudi poletni pokal, Pokal Cockta, kot najboljši posameznik v seštevku tekem poletne sezone. Ekipa Sam Ihana je zmagala tudi na ekipni tekmi. Trenutno ima rekord 140 m, že pravi mali polet, ki ga je dosegel v Planici.

Mladinci/mladinke – ekipno

Calcit Kamnik (mladinke) – predlagatelj: Kegljaški klub Kamnik

Mladinke kamniškega kluba so na državnem prvenstvu osvojile 1. Mesto. Za ekipo so nastopale: Tea Repnik, Klara Koprivc, Tamara Pevec in Lara Šuštar.

 

Calcit waterpolo, mladinci – predlagatelj: Vaterpolsko društvo Kamnik

Ekipa mladincev je v letu 2020 osvojila 2. Mesto. Ekipo sestavljajo člani mladinske in kadetske reprezentance, ki so kategorizirani športniki perspektivnega in mladinskega razreda

Igrali so: Luka Sokler, Tim Burger, Bor Peterlin, David Lukič,  Blaž Belentin, Gašper Brišnik, Jošt Čarni, Matic Kordež, Urban Zupan,  Aleksander Cerar, Lukas Z. Gligorovski, Ažbe Cerar, David Golob, Marko Pilič. Trener Aleš Komelj.

Veterani in veteranke nad 45 let – enotna kategorija

Miran Cvet – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Miran Cvet teče v veteranski kategoriji, a je na državnem prvenstvu  na 41. teku na Šmarno goro navdušil s 7. mestom v mednarodni članski konkurenci. Kot drugi Slovenec je dosegel naziv državni podprvak v članski kategoriji.

 

Zlatko Kompan – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport

Zlatko Kompan je že nekaj let eden boljših triatloncev v svoji starostni kategoriji nad 50 let. V okrnjeni sezoni 2020 je dosegel prvo mesto v standardnem / olimpijskem triatlonu na Bled.

 

Miro Kregar – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport

Vsi naslovi državnega prvaka v veteranski skupini nad 55 let v sezoni 2020 so šli v roke Mira Kregarja – sprint in standard triatlon, akvatlon in duatlon, le v zimskem triatlonu je zasedel drugo mesto.

Člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

Rok Naglič – predlagatelj: Koledarsko društvo Calcit Kamnik – gorsko kolesarstvo

Rok Naglič niza naslove absolutnega državnega prvaka v gorskem kolesarstvu, zadnji naslov je že tretji zapored. Poleg tega je Rok dosegel 50. mesto od 89 tekmovalcev na svetovnem prvenstvu v  najmočnejši elite kategoriji.

 

Den Habjan Malavašič – predlagatelj: Lokostrelski klub Kamnik

Den Habjan Malavašič se je v letu 2020 povzpel na sam vrh slovenskega lokostrelstva. Osvojil je naslov državnega prvaka tako na dvoranskem, kot na zunanjem državnem prvenstvu, med tem pa je tako na domačih, kot tujih tekmovanjih, skupno stal na stopničkah kar desetkrat. Na svetovnem parketu se je izpostavil s 6. mestom na dvoranskem svetovnem pokalu v Franciji in ustreljenim evropskim rekordom v Avstriji. Lokostrelska zveza Slovenije ga je razglasila za lokostrelca leta.

 

Timotej Bečan – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Timotej Bečan je na 41. teku na Šmarno goro je prepričljivo osvojil nov naslov državnega prvaka.  Ponaša se z rekordom teka iz  Krme na Triglav (1 ura in 26 minut).

Na stadionskih stezah je bil med člani dvakrat državni prvak na 3000 m in dvakrat bronasti na 5000 m. Je nosilec laskavega naziva Naj gorski tekač 2020.

Izven meja je na štafetnem tekmovanju Trofeo Vanoni dosegel najboljši čas: slovenska štafeta pa je pritekla 6. mesto. Blestel je tudi na italijanskih klasikah, osmi je bil na PizTriVertikal.

 

Neja Kršinar – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Neja Kršinar je perspektivna atletinja: državna prvakinja na 3000m in podprvakinja na 3000 in 5000m. Tudi v cestnem teku na 10 km je med 130 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje. Na novomeškem polmaratonu na 21 km se je okitila z naslovom državne prvakinje in dosegla rekord proge s časom 1:16:57.

Višek je dosegla s 34. mestom med članicami na maratonu v Valenciji. Popravila je svoj osebni rekord in tako postala tretja najhitrejša slovenska maratonka vseh časov.

 

Jure Grkman – predlagatelj: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik – atletika šprint

Jure Grkman je član Atletskega kluba Kamnik in že vrsto let sodi v sam vrh slovenske atletike na 200m. V letu 2020 je osvojil naslov državnega prvaka na 200m na prostem in na 400m v dvorani. Prav tako je dosegel še nekaj zmag na različnih atletskih mitingih.

 

Tjaša Vrtačič – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport

Tjaša Vrtačič je v sezoni 2020 osvojila naslova absolutne državne prvakinje v standard triatlonu in v akvatlonu in tako potrdila sloves trenutno najboljše slovenske triatlonke.

Člani/članice – ekipno

Calcit Kamnik, člani – predlagatelj: Kegljaški klub Kamnik

Člani Calcit Kamnika so v ligaškem tekmovanju državnega prvenstva zasedli 2. Mesto. Za ekipo so nastopali Franci Grubar, Miha Uršič, Matej Turk, Marko Oman, Igor Zamljen, Peter Jantol, Gašper Burkeljca, Kristjan Mijatovič, Jure Starman, Gašper Pirman in trener Franci Spruk.

 

Calcit Kamnik, članice – predlagatelj: Kegljaški klub Kamnik

Članice Calcit Kamnika so v ligaškem tekmovanju državnega prvenstva zasedle 2. Mesto. Za ekipo so nastopale  Lidija Pirman, Noemi Živkovič, Irena Koprivc, Tadeja Kokalj, Tea Repnik, Urška Prelog Košir, Klara Koprivec in Tamara Pevec.

 

Calcit waterpolo, člani – predlagatelj: Vaterpolsko društvo Kamnik

Ekipa članov VD Calcit Kamnik je osvojila naslov pokalnih prvakov v letu 2020 in je sestavljena iz igralcev, ki so v mlajših kategorijah osvojili naslove v vseh prvenstvih od 12-19 let. Pod kamniško kapico niso imeli samo članske titule. V samostojni državi je to prva članska lovorika za Kamniški vaterpolo. Prvič je naslov osvojila ekipa, ki nima zimskega bazena v svojem mestu. Igrali so: Gašper Žurbi, Martin Stele, Matej Nastran, Tilen Leskovec, Sebastijan Novak, Kristijan Novak, Blaž Benkovič, Urban Benkovič, Rok Bergant, Blaž Briški, Luka sokler, Aleksander Cerar, Lukas Z. Gligorovski, Trener Aleš Komelj.

PRIZNANJA ZA DELO V ŠPORTU: 

BRONASTO PRIZNANJE OBČINE KAMNIK

Nataša Planko – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport

Nataša Planko je bila vsa leta ”učiteljica prvega razreda” Triatlonskega kluba Trisport Kamnik. Vsi otroci, ki so se včlanili v Šolo triatlona, so začeli svoje triatlonske ”kariere” v njenih rokah. Mnogi od njih so iz njenega naročja (včasih tudi dobesedno), že prišli v mladinske in članske vrste in postali eni najboljših slovenskih triatloncev, tudi kandidatov za Olimpijske igre. In Nataša Planko je z vso požrtvovalnostjo in zavzetostjo to delo opravljala kar polnih 15 let. Na, ob in v bazenu, na stadionu, v gozdu, na gorskem in cestnem kolesu. Kot sama triatlonka, tudi reprezentantka in udeleženka Evropskega prvenstva v srednjem triatlonu leta 1996, trenerka triatlona in predvsem kot mama dveh triatloncev, je poznala in razumela vse težave mladih nadobudnežev in jih znala tolažiti in usmerjati ob njihovih začetniških težavah. Prva leta kot Vaditeljica triatlona, po opravljenem šolanju pa zadnjih 10 let kot trenerka.

Večina mladih kamniških triatloncev se svojih prvih treningov in nastopov spominja tudi zaradi njenih skrbnih, jasnih in podrobnih navodil.  Za to ji bodo vedno hvaležni, tako oni, kot tudi njihovi starši ter, seveda, njeni sodelavci v Trisportu.

 

NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2020          

           

Odbojkarski klub Kamnik, Calcit Volley (članice) – odbojka

Odbojkarice Calcit Volleyja so v predčasno končanem državnem prvenstvu v zadnjem krogu premagale Novo KBM Branik, s to zmago pa so tudi osvojile svoj četrti naslov državnih prvakinj. Uspeh so dopolnile še z zmago v srednjeevropski ligi in drugim mestom v pokalu Slovenije.

 

Odbojkarski klub Kamnik, Calcit Volley (člani) – odbojka

Moška ekipa Calcit Volleyja je imela tudi v lanski sezoni visoko postavljene cilje, ki so jih na koncu v glavnem tudi izpolnili. Pokalno tekmovanje so končali na tretjem mestu, v predčasno končanem državnem prvenstvu pa je bil pred njimi le ACH Volley.

 

NAJ ŠPORTNIK OBČINE KAMNIK ZA LETO 2020

Mitja Gasparini – predlagatelj: Odbojkarski klub Kamnik

Mitja Gasparini, ki je s slovensko odbojkarsko reprezentanco osvojil dve srebri kolajni, se je po enajstih letih igranja v tujini vrnil, zdaj igra za Calcit Volley. Na olimpijskih kvalifikacijah v začetku lanskega leta je Gasparini s slovensko reprezentanco moral priznati premoč Francije.

 

NAJ ŠPORTNICA  OBČINE KAMNIK ZA LETO 2020

Maruša Mišmaš Zrimšek – predlagatelj: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik – tek čez ovire

Maruša Mišmaš Zrimšek, članica ljubljanskega kluba Mass, je v letu 2020 postavila svetovni rekord na 2000 m z zaprekami v dvorani, državni rekord na 2000 m in na 3000m ter 3000 m z zaprekami. Postala je državna prvakinja na 3000m. Razglašena je bila za slovensko atletinjo leta 2020 in svetovno atletinjo meseca julija.

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve