Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniška akademija Kamnik 2022

Namiznoteniška akademija Kamnik 2022

Drugo leto zapored poteka športno izobraževanje za rekreativne in veteranske igralce namiznega tenisa v Kamniku v OŠ Marije Vere v času poletnih šolskih počitnic. V dveh mesecih se je izobraževalno vadbenega programa, ki ga je sestavil in vodil priznani kamniški namiznoteniški delavec, g. Boris Hribar, udeležilo 29 zagnanih, mladih po srcu, športnic in športnikov.

Na dveh zadnjih vadbenih terminih so na ekipnem in posameznem tekmovanju imeli priložnost pokazati novo pridobljena znanja in veščine.

Na ekipnem turnirju je dosežen vrstni red:

 1. ŠKD Mekinje (Franci Strnišnik, Luka Koželj)
 2. Pošte Duplica (Tomaž Zelič, Tadej Zelič)
 3. NTK Kamnik (Matjaž Mikuš, Matej Habjanič)
 4. Favoriti (Marko Osolnik, Petra Smolej)

Na posameznem zaključnem turnirju so tekmovali v dveh kvalitetno različnih kategorijah.

Vrstni red elitne kategorije:

 1. Predrag Delavić
 2. Tadej Zelič
 3. Stefano Amadeo Caserta
 4. Matjaž Mikuš

Vrstni red prvoligaške kategorije:

 1. Matjaž Hrovat
 2. Zdravko Pađen
 3. Petra Smolej
 4. Robert Hočevar

Trenerja Borisa Hribarja smo vprašali o smiselnosti in o dosežkih namiznoteniške akademije.

Dejal nam je sledeče: »V času korone smo v preteklem letu v poletnih mesecih prvič izvedli priprave v naši namiznoteniški akademiji. Udeleženci so bili zelo zadovoljni in so napredovali. Da dober glas seže v deveto vas smo videli že v tej sezoni. Pridružili so se nam igralci iz Celja, Velenja, Domžal in celo iz Trsta. Namesto, da gremo na priprave v kakšne oddaljene kraje smo se raje pripravljali doma. Imamo izvrstne pogoje, lepe mize in kvalitetne igralce, ki so lahko sparing partnerji komur koli v Sloveniji in v sosednjih državah. Zato k nam z veseljem pridejo tudi vrhunski rekreativni igralci iz Italije, Hrvaške in iz Avstrije. Osmislili smo program, ki vključuje in združuje teorijo in prakso. Upam, da bodo naši športni namiznoteniški dosežki v hitro se bližajoči sezoni bistveno boljši zaradi poletnih vadbah na akademiji.«

Med gosti na zaključnem turnirju smo videli tudi g. Janeza Zoreta, ki je alfa in omega rekreativno veteranskega namiznega tenisa v Sloveniji in g. Bojana Maslja sicer prvega na jakostni lestvici R Slovenije. Z zanimanjem so spremljali zaključne dvoboje in se skupaj s kamniškim trenerjem dogovarjali o aktivnostih in o dogodkih v prihajajoči sezoni.

Zapisal: Željko Đurić