Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniška Alpska Elitna ekipna liga

Namiznoteniška Alpska Elitna ekipna liga

Po dveh polfinalnih tekmah v ponedeljek in v torek, smo s  spektakularno finalno tekmo zaključili tekmovanje v Alpski elitni ekipni namiznoteniški ligi v sredo, 22. julija. V elitni ligi je nastopilo 8 ekip. Igrali smo od 3. januarja do 8. marca v OŠ Marije Vere. Prve štiri ekip po rednem delu so zaključno tekmovanje odigrale v telovadnici fitnes centra SportFit na Duplici.

Ekipa NTK Kamnik, v postavi Matjaž Mikuš in  Matej Habjanič je ponovila lanskoletni uspeh. Z zmago proti čvrsti ekipi Universal Robots iz Mengša za katero nastopata Robert Gril in Martin Bombač je  upravičila vlogo favoritov, osvojila prehodni pokal in prikazala vrhunsko kvaliteto in odlično formo.

Končni rezultat 4:1 v dvobojih kaže na lahko zmago toda bilo je vse prej, kot to. Videni so veliki preobrati. Od zaostanka 0:2 do 3:2 v nizih je uspelo priti Mikušu proti Grilu. Enako je Bombač slavil proti Mikušu. Najboljši igralec finalne tekme je bil Matej Habjanič z dvema posameznima zmagama in z zmago v dvojicah. Vsaka točka v petih dvobojih je bila prigarana in mojstrska. Veliko poguma, borbenosti, nepopustljivosti in inteligence so pokazali udeleženci velikega finala. Za namizni tenis pravijo, da je podoben kombinaciji šaha in šprinta na 100 metrov. V delčku sekunde moraš preračunati koliko rotirana in kako močna žoga prihaja ter se odločiti kako in kam jo vrniti ter kako jo močno zavrteti in preračunati naklon svojega loparja ob premišljeni postavitvi teles in še zlasti položaja nog, izvesti obvezen počep pri udarcu. Veliko parametrov in razmišljanja ter zelo malo časa za reakcijo.

Tekma je bila zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov odigrana brez gledalcev, ki so bili tokrat prikrajšani za lep in vrhunski športni dogodek.

V prvi polfinalni tekmi je ekipa NTK Kamnik v ponedeljek premagala ekipo PUN Nepremičnine (Dušan  Volkar, Željko Đurić, Maks Burger) dokaj lahko z izidom 4:1. Edino toda izjemno in nepričakovano zmago za PUN Nepremičnine je dosegel Dušan Volkar proti aktualnemu občinskem prvaku Mateju Habjaniču. Drugi polfinale je bil namiznoteniška poslastica in poezija. Mlada ljubljanska ekipa, MIDES d.o.o. (Janez Popelar, Luka Koželj, Marko Osolnik) je po dvourni neizprosni borbi morala priznati premoč ekipi Universal Robots. Značilnosti te tekme so sila izenačeni dvoboji na pet nizov in tesen končni izid 2:3. Kapetan »Robotov«, Robert Gril je v odločilnem dvoboju prevzel odgovornost, sprostil roko ter strl upor obetavnega mladinca Luke Koželja.

Tekma za tretje mesto bo odigrana v SportFit-u v petek, 24. julija ob 19:00 uri.

Zapisal: Željko Đurić