Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniška Alpska liga in tekma Kamnik : Tuhinj

Namiznoteniška Alpska liga in tekma Kamnik : Tuhinj

Namiznoteniški klub Kamnik od leta 2012 organizira posamezno ligo, v času od novembra do konca decembra, in ekipno namiznoteniško ligo od januarja do konca marca. Tokrat smo posamezno ligo poimenovali Alpska liga in smo jo razdelili v tri kvalitetno različne kategorije.

V prvi bo nastopilo vsaj 14 igralcev v drugi 24 in v tretji 17 igralcev. Toliko jih je za enkrat prijavljenih. V kolikor čutite željo, da bi v jesensko zimskih deževnih in zasneženih mesecih aktivno igrali namizni tenis se lahko prijavite za nastop v Alpski ligi na uradnih treningih v OŠ Marije Vere ob sredah od 17:30 ure in ob sobotah in nedeljah od 10:00 ure. V teh terminih potekajo treningi in tekmovanja.

Tekmovanje v Alpski posamezni ligi smo pričeli v nedeljo, 3. novembra. Ob otvoritvi lige smo odigrali prijateljsko ekipno tekmo med ekipama NTK Kamnik in ŠD Tuhinj. Rezultat v dvobojih 19 : 4 za NTK Kamnik, kaže na lahko zmago, toda vsak dvoboj je bil zelo izenačen in lahko bi ob prisotnosti poškodovanega, najboljšega tuhinjskega igralca, Petra Pančurja, rezultat tekme bil zelo izenačen.

V prvi ligi so odlično začeli: prvak ŠC Rudolfa Maistra, Janez Popelar, Tadej Zelič, Matjaž Mikuš in Marko Osolnik, ki so dosegli po tri suverene zmage in so trenutno vodilni. Presenetljiv in boleč poraz je doživel državni veteranski prvak, Maks Burger proti Matevžu Hribarju. V drugi ligi sta Davor Gregorc in Božo Rojc pričela z lepimi zmagami. Igralci tretje lige s svojimi dvoboji začnejo v soboto, 9. novembra.

Prijazno vabljeni na ogled vrhunskega namiznega tenisa v OŠ Marije Vere ob sredah, sobotah in ob nedeljah.

Zapisal: Željko Đurić, NTK Kamnik