Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniška sezona je končana

Namiznoteniška sezona je končana

V treh namiznoteniških ligah, ki smo jih člani Namiznoteniškega kluba Kamnik izvedli v sezoni 2019/2020 je nastopilo več kot 200 igralk in igralcev.

Do 8. marca smo člani igrali v telovadnici OŠ Marije Vere, kadeti in mladinci v telovadnicah vseh osnovnih šol. Včeraj je v telovadnici SportFit odigrana še zadnja tekma za tretje mesto v Alpski elitni ligi s katero je tekmovalna sezona v namiznoteniškem Kamniku uradno končana.

V včerajšnji nervozni in ne posebej kvalitetni tekmi je ekipa MIDES doo v postavi Marko Osolnik in Janez Popelar zmagala z izidom 4 : 1 proti veteranski ekipi PUN nepremičnine za katero sta se borila Maks Burger in Željko Đurić. Dejstvo, da je Maks večkratni državni prvak v veteranskih kategorijah in da je Željko lanskoletni občinski podprvak ni ustrašilo nasprotno ekipo. Mladi Janez Popelar, aktualni prvak Gimnazije Rudolfa Maistra je prikazal vrhunsko znanje, talent in telesno pripravljenost. Brez izgubljenega niza je dobil oba posamezna dvoboja in še dvoboj dvojic. Strokovna trenerska žirija ga je razglasila za najboljšega igralca Alpske elitne lige in mu dodelila prehodni pokal. Enako je pokal za najboljšega igralca Alpske prve lige prejel Luka Koželj, ki je v tej sezoni tako imenitno napredoval, da bo v naslednji zagotovo nastopil v elitni ligi.

Kadetsko mladinsko ligo smo želeli izvesti dvokrožno toda pandemija nas je ustavila po odigranem prvem krogu. Odločili smo se, da razglasimo konec tekmovanja in upoštevamo trenutno doseženi vrstni red.

Ekipe so torej odigrale vse tekme vsaka proti vsaki brez povratnih tekem. Zmagovalka je ekipa CIRIUS Kamnik, ki je v svojih vrstah imela najboljšega igralca lige, Blaža Adamljeta. Za CIRIUS so največ posameznih zmag dosegli: Blaž Adamlje, Matej Marinšek, Timotej Bučar, Daša Jerebic, Ajda Sofrić, Sara Pivc, Žana Jovanovič, Domen Pelhar, Marko Pungertnik, Ian Krstić, Miha Kobal in Borut Zamernik.

Končni vrstni red v ligah je naslednji:

Alpska elitna ekipna liga (nastopilo je 8 ekip):

  1. NTK Kamnik
  2. Universal Robots – Mengeš
  3. MIDES doo – Ljubljana

Alpska prva ekipna liga (nastopilo je 13 ekip):

  1. Kavarna CENTRAL – Domžale
  2. DU Kamnik
  3. CCC avto center – Radomlje

Kadetsko-mladinska ekipna liga (nastopilo je 5 ekip):

  1. CIRIUS Kamnik
  2. OŠ Frana Albrehta
  3. OŠ Marije Vere

Pohvaliti moramo še člane iz ŠD Tuhinj in iz ŠD Šmarca, ki so imenitno predstavljali našo občino v Ljubljanski namiznoteniški ligi, ki se je tudi morala zaključiti predčasno. Za ŠD Tuhinj so igrali: Franc Drolc, Peter Pančur, Dušan Volkar, Srečo Berlic in Matevž Hribar. Za ŠD Šmarca so se borili: Tone Starc, Gregor Svetec in Tone Kralj. V Kamniku imamo še nekaj vrhunskih igralcev. Špela Burgar Žebaljec, bivša reprezentantka sedaj uspešno nastopa v Avstrijski ženski ligi. Edo Horvat je v Ljubljanski ligi nastopal za Optiko Markelj in je na državni jakostni lestvici dosegel 5. mesto. Dragan Jokić in Damjan Đurić sta odlično igrala v Ljubljanski ligi za ekipo Partizan Mengeš. V prvi državni ligi je odlično igral Nejc Erjavec za ekipo NTS Mengeš II. Največje namiznoteniške dosežke je ostvaril mlajši kadet, Luka Jokič iz OŠ Marije Vere, ki trenira v Mengšu pri reprezentančnem trenerju Davidu Orešniku. Luka je prepričljivo prvi na jakostni lestvici Republike Slovenije. Do prvega mesta je prišel z vsakodnevnimi napornimi treningi in z udeležbo na vsemi večjimi tekmovanji v državi. Povabljen je tudi na priprave reprezentance in je že odigral nekaj mednarodnih turnirjev. Bravo za Luka in za vse namiznoteniške igralke in igralce iz naše občine.

Zapisal: Željko Đurić