Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniški pokal Marije Vere

Namiznoteniški pokal Marije Vere

Ob zaključku domačih namiznoteniških tekmovanj v sezoni 2018/2019 je odigran še zadnji turnir za prehodni pokal Marije Vere v nedeljo 19. maja. V OŠ Marije Vere, ki je center namiznega tenisa v občini Kamnik se je zbralo lepo število odličnih igralcev. Igrali so na devetih mizah v dveh kategorijah: elitni in mojstrski.

Po razburljivih, izenačenih in kakovostnih dvobojih so najuspešnejši prejeli športna priznanja. Doseženi vrstni red v mojstrski kategoriji je: 1. Zelič Tomaž, 2. Bergant Janez, 3. Turinek Simon, 4. Volkar Dušan. V elitni kategoriji so najboljši bili: 1. Đurić Željko, 2. Bombač Martin, 3. Habjanič Matej, 4. Mikuš Matjaž. Po tekmovanju smo prosili članskega trenerja Namiznoteniškega kluba Kamnik g. Borisa Hribarja, da pokomentira današnje dvoboje in celotno sezono.

G. Hribar je povedal: »Današnji dvoboji so bili visoko kakovostni. Viden je napredek igralcev od začetka sezone. Individualni treningi s trenerjem Robsonom Smrekarjem so več kot očitno izboljšali tehnično izvedbo vseh udarcev, kot tudi delo nog in psihološko pripravljenost na tekmovanja. Danes je presenetil s prvim mestom starejši igralec, ker je znal prenesti mehko igro iz treningov na pomembne dvoboje na tekmovanju. To je kvaliteta, ki se pridobi z večjim številom nastopov na tekmovanjih. Temu rečemo, da je imel večjo »kilometrino« na tekmah in se je zato lažje spopadal z normalno in vedno prisotno tremo in »zategnjenostjo« v pomembnih trenutkih dvobojev.

Mlajši igralci napredujejo tudi v tem elementu namiznoteniške igre. Sezona 2018/2019 je bila izjemno dobra, pridobili smo nekaj izvrstnih novih igralcev. Organizirali smo dva ligaška tekmovanja, štiri članske in pet mladinskih turnirjev. Treningi potekajo vsak dan, sedem dni v tednu. Imamo tri članske skupine in 5 mladinskih. Vsi uživamo v namiznem tenisu. Vesel sem, da igralci z nasmejanimi obrazi zapuščajo telovadnice. V celi sezoni ni bilo niti enega spora niti prerekanja v dvoranah. Naši trenerji so odlični, pozitivno razmišljanje in optimizem prenašajo na igralce. Želim si, da tudi v naslednji sezoni nadaljujemo z dvigom kvalitete in z športnim izobraževanjem mladih. «

Zapisala: Tjaša Žibert