Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniški spopad med Kamnikom in Duplico

Namiznoteniški spopad med Kamnikom in Duplico

Člani Namiznoteniškega kluba Kamnik in Teniškega kluba Duplica sta v nedeljo, 7. 10. 2018, v OŠ Marije Vere odigrali zanimivo in razburljivo prijateljsko tekmo v namiznem tenisu.

V »A« kategoriji so nastopili po 4 najboljši igralci. Selektorja sta bila Boris Hribar za NTK Kamnik in Matjaž Mikuš za TK Duplica. Po pričakovanju so zmagali bolje trenirani igralci iz NTK Kamnik z izidom 14 : 2 v dvobojih, presenečenje pa se je zgodilo pri nekoliko slabši »B« kategoriji, kjer so zmagali igralci TK Duplica z 19 : 13 v dvobojih.

Med 24 nastopajočimi so se najbolj izkazali: Lukas Koželj, Franc Sitar in Mitja Mali pri TK Duplica ter Krešo Kiršner, Milan Močnik in Dragan Jokić pri NTK Kamnik.

Na osmih mizah smo spremljali vrhunske igre lokalnih mojstrov bele žogice. Oba športna društva sta znana po velikem številu aktivnih članov in po izvedbi različnih ekipnih in posameznih tekmovanj. Veliko je tudi skupnih članov, ki v poletnih mesecih na osmih igriščih na Virtusu v TK Duplica trenirajo tenis od oktobra do maja pa namizni tenis v OŠ Marije Vere.

Glavna razlika med kluboma je ta, da v TK Duplica igrajo in se v klubskem bifeju družijo predvsem rekreativci in veterani, dočim v NTK Kamnik  glavni poudarek dajejo delu z mladimi.  Vsak na svojem področju smo uspešni. Vodi nas stari ljudski rek: »v zdravem telesu je zdrav duh«. Do dobrega zdravja, telesnega in duševnega, pa se najlažje pride s pomočjo športa in druženja v športnih klubih.

Zapisal: Željko ĐurićNTK Kamnik