Naslovnica / NOVICE / Narodne noše v objektivu Zale Rifel

Narodne noše v objektivu Zale Rifel

Fotoutrinki s 50. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku, kot jih je v objektiv ujela kamniška ljubiteljska fotografinja Zala Rifel, ki ji je fotografiranje festivalskega utripa predstavljalo poseben izziv, saj gre za njen prvi tovrstni projekt.

Izziv, ki si ga je zadala ob manjši pomoči našega portala, ji je zagotovo več kot uspel, saj je s svojim fotoaparatom lepo zajela dogajanje celega festivalskega vikenda, zato se nadejamo, da jo že v kratkem uspemo opaziti na še kaki kamniški prireditvi.

Svoje opazovanje narodnih noš skozi kukalo svojega fotoaparata je Zala Rifel opisala z besedami: »Letos je potekal že 50. festival narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. Gre za največji in najstarejši etnološki festival v Sloveniji, ki traja tri dni, obenem pa ima zelo lep, zanimiv in pester program.

Letos sem se udeležila festivala nekoliko drugače kot običajno, saj sem vse skupaj spremljala skozi objektiv fotoaparata.  Vse dni festivala, ki so potekali v Kamniku so bili zame zelo zanimivi, kajti ko spremljaš festival s pogledom skozi objektiv, si še toliko bolj pozoren na dogajanje in opaziš veliko zanimivih trenutkov.

 

Na samem festivalu sem zelo uživala in se zabavala. Najbolj me je pritegnilo fotografiranje večernih zabavnih programov, ko so nas v petek zabavali Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, v soboto so nas na odru z odlično energijo razveselili Modrijani, prav poseben izziv pa je bilo tudi fotografiranje povorke narodnih noš v raznolikih oblačilih.«

Prepričani smo, da se Zalinih fotografij zagotovo ne bodo razveselili zgolj tisti, ki se bodo na njih prepoznali, ampak bodo v precejšnje veselje tudi vsem, ki ste 50. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine zamudili.

Kako so ji fotografije uspele, pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Dnevi narodnih noš v Kamniku 2022

Foto: Zala Rifel