Naslovnica / NOVICE / Navdušenje nad drsališčem v Snoviku

Navdušenje nad drsališčem v Snoviku

Zima nam je letos malo ponagajala, zato pa so za posebne zimske radosti poskrbeli v Termah Snovik. Pripravili so pravo zimsko presenečenje, kajti postavili so drsališče, kjer otroci lahko brezplačno drsajo. Včasih je za takšne radosti poskrbelo vreme, kajti otroci iz Tuhinjske doline so drsali kar po zaledenelih potokih in tako razvijali svoje spretnosti drsanja ter tkali prijateljske vezi.

Pred leti, ko so v Kamniku prvič postavili drsališče, je bila to velika pridobitev za vse občane občine Kamnik, letos pa je bil 8. februar pomemben datum za Tuhinjsko dolino. Že sama ideja o postavitvi drsališča nas je razveselila in nam pokazala nove možnosti za otroške radosti.

Podaljšan vikend je privabil prve družine in pohvale so zakrožile po celotni dolini. Sledilo je vabilo na petdnevni tečaj drsanja, v Snovik, le nekaj kilometrov stran od doma in to zadnji teden pred počitnicami. Starši smo se strinjali, da je prav ta termin predstavljal prave smernice, da so otroci veliko časa v času počitnic preživeli na drsališču. Otroci so bili navdušeni nad Juretom in Mašo, ki sta jih vodila ob prvih zavojih ali pa so skupaj izboljševali vijuganje med klobučki. Vsak dan so postavili spretnostni poligon, kjer so spremlajli napredek otrok, največja zabava pa je bila, ko so “pekli kokice”.  Ponev je bilo veliko padalo, žogice pa so bile kokice. Na znak so kokice poskočile v zrak in kriki otrok, veselje ob pobiranju kokic je nam staršem dalo potrditev, da otroci res uživajo. Dvakrat jih je obiskal vesoljček Izzy, prvič je pripravil vesoljsko zabavo, zadnji dan pa je otrokom podelil medalje za njihov trud.

 

Drsališče so v četrtek, 21. februarja 2019, obiskali tudi prvošolci Osnovne šole Šmartno v Tuhinju pod vodstvom učiteljic Polone Ravnikar, Lučke Dragan in Eve Arh. Nekateri so bili prvič na drsalkah, spet drugi so že pravi mojstri drsanja in kombinacija vseh je bila zabava, druženje in razvijanje motoričnih ter socialnih sposobnosti. Učenci so o drsanju povedali:

»Na ledu je drselo in to je bilo fajn. Všeč mi je bil poligon in to, da sem drsal s svojimi  prijatelji.«

»Na drsališču je super. Všeč mi je, da sem lahko preizkusil svoje nove drsalke. Všeč mi je bil drsalni poligon.«

»Luštno smo se imeli, bilo pa je spolzko. Lahko smo si pomagali s pingvnički. Naučili smo se, kako moramo ravnati, da ne ostanemo brez prstov na rokah.«

Pridobitev drsališča za en mesec, in to v času zimskih počitnic, predstavlja veliko pridobitev za Tuhinjsko dolino in razvoj turizma.

Zato izkoristimo še zadnji vikend, kajti drsališče je odprto le še do 3. marca 2019.

Besedilo in fotografije: Zadovoljni starši iz Tuhinjske doline

X