Naslovnica / Napovedi in obvestila / Ne pozabite: Tržni dan Okusi Kamnika – še zadnjič letos

Ne pozabite: Tržni dan Okusi Kamnika – še zadnjič letos

Zadnja sobota v mesecu je na kamniškem Glavnem trgu že kar nekaj časa rezervirana za Okuse Kamnika, domače pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev, in tako bomo tudi jutri, na zadnjo soboto v tem letu, imeli priložnost, da se oskrbimo z domačimi dobrotami, ki bodo v prazničnih dneh najbrž teknile še bolj kot običajno.

Ponudba na stojnicah bo zagotovo tudi tokrat pestra in raznolika, spričo prazničnega časa pa se, poleg lokalno pridelanih dobrot, najbrž lahko nadejamo tudi kakih prazničnih posebnosti, kakršnih v prenatrpanih trgovskih centrih zagotovo nimajo, če pa že, pa zagotovo ne tako okusnih.

Zato v soboto, 27. decembra 2014, v dopoldanskih urah ne pozabite obiskati kamniškega Glavnega trga. Še posebej, ker vremenoslovci že za popoldne napovedujejo sneženje in nizke temperature. Ob kosu domačega kruha namazanega z zaseko, s kosom domačega sira, ali kako drugo domačo dobroto, ki jo bomo poplaknili s šilcem domačega žganja s kamniške tržnice, se bomo v prazničnih dneh, nekje na toplem, zimi lahko smejali v brk.

Za pokušino prilagamo še nekaj utrinkov s prejšnje, predzadnje letošnje tržnice Okusi Kamnika, na kateri so svoje izdelke ponudili: Bio Iris – biološko dinamična kmetija pri Vodiškarju, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pr’ Gabršk, Kmetija Pr’ Prajz, Kmetija Pr’ Kajet, Kmetija Pr’ Anžič, Kmetija Pibernik, Kmetija Jamšek, Domače mesnine Soud, Kmetija Šenveter, Zelenjavni vrt Tina, Ribogojnica Mihovc, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Jenko, Kmetija Žmoht, Oljarna Kolarič,  Rokodelstvo Damjana Spruk in Meso Kamnik, na eni od stojnic, pa je bilo moč kupiti tudi volnene izdelke Tatjane Flajnik.