Naslovnica / NOVICE / Nekateri se še vedno kopajo izviru Kamniške Bistrice in uničujejo opozorilne table

Nekateri se še vedno kopajo izviru Kamniške Bistrice in uničujejo opozorilne table

Kamniški jamarji, ki so lanskega avgusta ob izviru Kamniške Bistrice namestili table s pozivom obiskovalcem, naj se ne kopajo v izvirski vodi, bodo ovadili neznanca, ki je ukradel oz. uničil tablo obešeno na smreki.

Na svoji spletni strani so kamniški jamarji zapisali: “Včeraj 10.11.2022, smo ob ogledu izvira Kamniške Bistrice opazili, da rumene table, ki mimoidoče prosi naj se ne kopajo v KB, ni več na smreki. Tablo smo prostovoljno postavili kamniški jamarji. Je last občine Kamnik, z ustreznim dovoljenjem za postavitev. Smreka, na katero smo namestili tablo, raste na občinski parceli. Zaenkrat še neznanega storilca bomo ovadili na kamniški policijski postaji in upamo, da se bo v čim krajšem času znašel na nekajmesečni hladni terapiji. To mu bo poživilo telo in razbistrilo duha. RS.”

Omenjene table so bile že večkrat tarče vandalizma, da se nekateri na tovrstna dobronamerna ter tudi znanstveno podkrepljena opozorila jamarjev in navarovarstvenikov preprosto požvižgajo, saj izvir reke Kamniške Bistrice uporabljajo kot poligon za izvajanje svojih komecialnih dejavnosti, obenem pa se s tem tudi brezsramno bahajo, pa pričajo tudi tovrstne objave: