Naslovnica / Črna kronika / Nemarnež med Kališem in Kranjskim Rakom ter v Zakalu povzročil pravo razdejanje

Nemarnež med Kališem in Kranjskim Rakom ter v Zakalu povzročil pravo razdejanje

Zaenkrat še neznani storilec, da ne rečemo kar objestni onesnaževalec, je na območju med Kališem in Kranjskim Rakom odvrgel večjo količino posod z barvo. Večina posod je bila sicer prazna, vendar ne vse, zato je moč pod cesto med obema krajema pod Veliko planino, videti pravo razdejanje.

O onesnaženju so bili obveščeni tako kamniški komunalni redarji, kot tudi gasilci in policija, ki so si prizorišče onesnaženja ogledali, za odstranjevanje nevarnih odpadkov, pa bo poskrbelo pooblaščeno podjetje.

Posode z barvo so bile očitno odvržene z vozečega vozila, saj se onesnaženje razprostira na območju pod cesto na razdalji več kot 2 km, pri čemer je bila, na približno vsakih 20 m, odvržena večja posoda.

Za nameček o domala identičnem onesnaženju, kar daje slutiti, da gre bržčas za istega storilca, danes poročajo z območja med Zakalom in Bistričico.

Vse kaže, da se je nekdo, na povsem neprimeren in vsega obsojanja vreden način način, načrtno želel znebiti embalaže in barv, ki sodijo med nevarne odpadke.

Nadejamo se, da ga policisti čim prej odkrijejo.

Fotografije, ki jih je na sprehodu posnela z mobilnim telefonom, nam je posredovala Polna Dolinšek s Kališa.