Naslovnica / Črna kronika / Nesreča traktorista na Lazah v Tuhinju

Nesreča traktorista na Lazah v Tuhinju

Nekaj po 20. uri je na Lazah v Tuhinju prišlo do prometne nesreče, v kateri se je, ob prevračanju traktorja, poškodoval starejši traktorist.

Do nesreče je predivdoma prišlo, ko se je traktorist, ki se je peljal navzdol po strmi in zelo ozki lokalni cesti, poskušal izogniti trčenju s kombiniranim vozilom, ki je v tistem trenutku pripeljalo nasproti, pri čemer je s traktorjem, na katerem je bil pripet prikjuček za obračanje sena, zapeljal na brežino.

Trčenje je traktorist sicer uspel preprečiti, žal pa se je traktor na strmi brežini prevrnil, traktorist pa se je pri prevračanju poškodoval. Narava in obseg poškodb, ki jih je v nesreči zadobil traktorist zaenkrat še nista znana, ga pa prevrnjen, kaki dve toni težak traktor, k sreči ni ukleščil.

Poškodovanega traktorista so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kamnik ter ga nekoliko kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje, na prizorišču pa so, razen policistov, prisotni tudi gasilci, ki bodo v nadaljevanju intervencije poskusili s cestišča odstraniti traktor.