Naslovnica / Črna kronika / Nesreča v gorah: Zeleniške špice vzele življenje

Nesreča v gorah: Zeleniške špice vzele življenje

Na Zeleniških špicah v Kamniških planinah je danes prišlo do tragične gorske nesreče, v kateri je življenje izgubil planinec.

Kamniški gorski reševalci so bili danes okrog 11. ure obveščeni, da je na območju Zeleniških špic v Kamniških Alpah prišlo do gorske nesreče v kateri sta se poškodovala dva planinca. Šlo naj bi za očeta in sina, ki sta se podala na prečenje tega prelepega, vendar tudi nevarnega gorskega grebena, ki je bil danes občasno zavit v meglo, po malem pa naj bi tudi rosilo, tako da je bilo prečenje bržčas še težje oz. še bolj nevarno kot običajno.

grs-helikopter-zeleniske-4

Do nesreče naj bi prišlo v precej nenavadnih okoliščinah, ki so botrovale padcu, padec pa se je za starejšega planinca, ki je zdrsnil prek prepadnih vzhodnih sten Zeleniških špic v smeri proti Petkovim njivam, žal končal tragično, medtem ko je imel mlajši planinec, ki je o nesreči obvestil tudi gorske reševalce, več sreče, saj jo je ob padcu odnesel z več udarci in odrgninami, k sreči pa ni tudi sam zgrmel v prepad.

Na pomoč obema ponesrečencema so, ob pomoči helikopterja Slovenske vojske, priskočili člani GRS Kamnik, ki so z v dolino najprej prepeljali mlajšega poškodovanega planinca ter ga na Perovem predali reševalni ekipi NMP Kamnik, ki je prihod ponesrečenca že čakala ter ga nato z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnjno diagnostiko in  zdravljenje.

Žal starejšemu planincu, ki je na zelo zahtevnem terenu omahnil v prepad, kamniški gorski reševalci, med katerimi je bil tudi zdravnik, ni bilo več pomoči, zato so lahko v dolino s helikopterjem prepeljali zgolj njegove posmrtne ostanke.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili o dogodku obveščeni okrog 13. ure  ter potrdili, da je bilo v nesreči v Kamniških Alpah,  ena oseba poškodovana, ena pa je na kraju umrla, da pa policisti še opravljajo ogled kraja dejanja in preverjajo okoliščine dogodka, zato zaenkrat več informacij še ne morejo posredovati.