Naslovnica / Črna kronika / Nesrečo na Mengeškem polju naj bi 19 letni voznik povzročil zaradi neprilagojene hitrosti

Nesrečo na Mengeškem polju naj bi 19 letni voznik povzročil zaradi neprilagojene hitrosti

Včerajšnji nesreči na Mengeškem polju, v kateri so bile poškodovane štiri osebe, naj bi botrovala vožnja s preveliko hitrostjo.

Včeraj zvečer, malo pred 19. uro, je na regionalni cesti Mengeš – Kamnik, v bližini odcepa za Drnovo, prišlo do silovitega čelnega trčenja dveh vozil, po katerem je eno izmed vozil celo zagorelo.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana, so policisti z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je nesrečo povzročil 19-letni voznik osebnega vozila znamke Honda Civic, ki je zaradi domnevne vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v nasproti vozeče vozilo znamke VW Passat, ki ga je vozil 28-letni voznik.

Kot smo poročali že včeraj, naj bi voznik Honde Civic, po besedah očividca nesreče, med vožnjo nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas, zaradi česar je prišlo do čelnega trčenja s Passatom, ki ga je ob tem odbilo na polje, vozilo pa je zatem še zagorelo.

V prometni nesreči so bile, po navedbah PU Ljubljana, poškodovane štiri osebe, in sicer oba voznika ter njuna sopotnika, ki so jih reševalci NMP Kamnik in Domžale, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

Na prizorišču so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so pogasili goreče vozilo, na obeh vozilih odklopili akumulatorje ter iz vozila s tehničnim posegom rešili eno osebo, obenem pa tudi razsvetlili in zavarovali mesto nesreče.

 

Po grobi oceni je v prometni nesreči nastalo za več kot 5000 evro materialne škode, cesta med Mengšem in Kamnikom, pa je bila v času opravljanja ogleda in odpravljanja posledic nesreče, zaprta za ves promet.