Naslovnica / Črna kronika / Nevarna igra z ognjem na Duplico priklicala gasilce

Nevarna igra z ognjem na Duplico priklicala gasilce

Gasilci danes nimajo miru, saj so morali, zaradi nepremišljene igre z ognjem, okrog polnoči posredovati tudi na Duplici.

Okrog polnoči so gasilci PGD Kamnik prejeli poziv, da naj bi na ulici Matije Blejca na Duplici gorel blok oz. naj bi gorelo med bloki. Že tretjič danes so se nemudoma podali na teren, vendar prijavljenega ognja oz. gorečega bloka niso mogli najti. Po nekaj trenutne zmede in poizvedovanja je bilo ugotovljeno, da je požarni preplah povzročila nepremišljena igra z ognjem tamkajšnjih mladcev, ki so se z zagnanostjo kemikov lotil eksperimentiranja z gorečim magnezijem in vodo, kar je povzročilo visoke plamene in močne ognjene bliske ter posledično tudi zaskrbljenost okoliških prebivalcev, ki so prestrašeni nemudoma poklicali gasilce.

 

K sreči se je vse skupaj srečno končalo, le utrujeni gasilci so bili, zaradi nepremišljenosti, ki ji morda botruje tudi skorajšnja polna luna, ponovno prikrajšani za mirno noč in nekaj ur dragocenega spanca, k nepremišljenim eksperimentom nagnjenim mladim kemikom, pa bodo bržčas “ušesa navili” policisti.