Naslovnica / Črna kronika / Nevihta je v Tuhinjski dolini povzročila izpad elektrike in druge težave
Vir: Elektro Ljubljana

Nevihta je v Tuhinjski dolini povzročila izpad elektrike in druge težave

Močna nevihta z obilnimi padavinami, ki je zajela širše območje Tuhinjske doline, je povzročila obsežen izpad električne energije, previdnost pa je potrebna tudi na cestah.

Okoli 19:10 je na širšem območju Tuhinjske doline prišlo do obsežnega izpada oskrbe z električno energijo, saj je brez elektrike, nekako od Briš do Okroga, ostalo kar 51 transformatorskih postaj oz. več kot 1500 odjemnih mest.

Glede na to, da je med vzdrževalci Elektra tudi precej Tuhinjcev, smo lahko prepričani, da so vzdrževalne ekipe, ki bodo napako kar najhitreje poskušale odpraviti, že na terenu, upamo pa, da jim uspe oskrbo z električno energijo znova zagotoviti čim prej.

V kolikor se nameravate peljati skozi Tuhinjsko dolino ali iz nje, vam pri vožnji priporočamo obilo previdnosti, saj je regionalna cesta Kamnik – Ločica, še posebej na relaciji med Lokami in Golicami, na več mestih poplavljena, zato hitrost vožnje prilagodite razmeram. Še posebej previdno pa vozite na stranskih cestah, na katerih je, razen velikih količin vode, marsikje tudi precej nanosov peska in kamenja.

Meteorne vode pa povzročajo tudi druge težave, zaradi katerih so se morali na teren podati tudi gasilci.