Naslovnica / Trači in tračnice / Nista se (še) stepla: Prisrčno srečanje Pahorja in Šarca v Kamniku

Nista se (še) stepla: Prisrčno srečanje Pahorja in Šarca v Kamniku

Med stojnicami s suho robo, copati, klobasami ter na riti piskajočimi petelinčki, ki bo ta vikend zaljšali narodonošno podobo in ponudbo Kamnika, sta se danes dopoldne srečala tudi najresnejša predsedniška kandidata, aktualni predsednik države Borut Pahor in kamniški župan Marjan Šarec, njuno srečanje pa je bilo, recimo temu tako, prav prisrčno.

Predsedniški kandidat, ljubitelj malih mišk in spletni mojster veslanja stoje, trenutno pa še vedno tudi aktualni predsednik države je danes dopoldne »priveslal« tudi v Kamnik.

Pri tem pa ni šlo za protokolarni obisk v čast začetka 47. Dnevov narodnih noš, ampak za predvolilno nastopaštvo, kajti predsedniški »tavžent-majster« je prišel pozdravit predvsem svoje strankarske »miške male« iz Kamnika in Komende, ki se pred občinsko stavbo trudijo z zbiranjem podpisov za njegovo ponovno kandidaturo.

V kratkem nagovoru je pozdravil in pohvalil njihov trud, kajti v mestu, kjer se za predsedniško mesto poteguje mestni župan, njegovi simpatizerji in podporniki zagotovo nimajo prav lahkega dela, zato je dejal, da te priložnosti za obisk nikakor ne bi hotel izpustiti, kajti še na teku Wings for life, je običajno omagal ravno pred Kamnikom.

Nič nenavadnega, kajti stojnica za zbiranje podpisov stoji domala natanko pod oknom pisarne kamniškega župana, ne gre pa pozabiti niti tega, da se Borut Pahor kot predsednik še nikoli ni ogledal povorke narodnih noš, saj na prireditev, za razliko od nekaterih ostalih predstavnikov, kot bi se slikovito izrazil Bakalina, kravatarske bande, ni bil nikoli povabljen.

Svojega predsedniškega kandidata je pod županovim oknom pričakalo za slabše obratujoči kamniški bife pristašev, med katerimi so se nekateri nadejali, da jim bo predsednik pokosil travo, ali morda zrihtal vsaj asfalt, ampak iz te moke tokrat ni bilo kruha.

Je pa predsednika, kljub temu, da ni šlo za protokolaren obisk, kot se to spodobi, prišel pozdravit tudi kamniški župan in njegov najresnejši tekmec Marjan Šarec, ki je ob pozdravu mimogrede navrgel, da na zadnjem teku ni omagal pred Kamnikom, ampak v Šmarci, če smo bolj natančni, nekako ravno pred Šarčevim pragom, kar smo si pred časom razložili kot zloveščo napoved izida predsedniških volitev.

Srečanje je bilo domala prisrčno nerodno, kajti Šarčev prihod je Pahorja kar malce zmedel. Pa brez bojazni, protikandidata si nista skočila v lase, dasiravno si nista imela prav dosti povedati, razen da sta si, kot Krpan in Brdavs stisnila roke, da je skorajda kri iza nohtov špricala, v veselje zbranih pa mimogrede tekmovala v še kar posrečeni izmenjavi dovtipov. Na našo tračarsko žalost, pa je vse skupaj minilo brez incidentov, puljenja las, pretepa, ali česa podobno sočnega, kar bi zagotovo popestrilo sivino današnjega dne.

Smo pa njuno srečanje uspeli zabeležiti tudi z video posnetkom, tako da si lahko vse skupaj ogledate tudi sami.

Z največjim veseljem pa se nadejamo tudi morebitnega obiska TV starlete Angelce, slavčka Damjana Murka, odmašnika Roze, sadilca palm Borisa, da Ljudmile in še vseh drugih niti ne omenjamo.