Naslovnica / ZANIMIVOSTI / “No cars on Mars!” – glasen protest proti galaktičnemu onesnaževanju

“No cars on Mars!” – glasen protest proti galaktičnemu onesnaževanju

Mednarodna skupina romantično navdahnjenih protestnic skupine »Martian Initiative RedPeace«, katere ime bi lahko podomačili nekako v smislu »Za Mars gre«, je včeraj  izvedla srdit in glasen protest proti onesnaževanju vesolja, ki je odmeval vse do neba.

Protestnice, ki so se zbrale na vojaškem območju raketnega izstrelišča Katzenberg v kamniški smodnišnici, je močno razburila napoved Elona Muska, da bo v Marsovo orbito z raketo SpaceX’s Falcon Heavy rocket poslal češnjevo rdeč model Tesla Roadster.

Dekleta, ki so mnenja, da gre za navadno bogataško oz. marketinško preseravanje, se namreč bojijo, da utegne Muskov podvig ogroziti romantično podobo nočnega neba, obenem pa prispevati k nedopustnemu onesnaževanju vesolja, ki ga je potrebno na vsak način in z vsemi razpoložljivimi sredstvi preprečiti.

Če bo potrebno, se bodo dekleta, ki jih je združil slogan »No cars on Mars«, z raketo Katzenberg warrior 1, ki jo lahko vidite na posnetku v ozadju, tudi sama podala v vesolje, kjer se nameravajo z verigami prikleniti na orbito Marsa in z živim ščitom preprečiti nezaslišano napovedano dejanje.