Naslovnica / Črna kronika / Nočna prometna nesreča na Križu: Prehiter in vinjen na streho ter v bolnišnico

Nočna prometna nesreča na Križu: Prehiter in vinjen na streho ter v bolnišnico

Ponoči je na cesti med Križem in Mostami prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri so bile poškodovane tri osebe.

Danes ponoči, okoli 0:40, je na cesti med Križem in Mostami pri Komendi prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo osebnega vozila, v katerem se je nahajalo več oseb.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je, po do sedaj zbranih obvestilih, do nesreče prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri proti Mostam, zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal na travnik, kjer se je vozilo prevrnilo.

V prometni nesreči sta bila, razen voznika, poškodovana še dva sopotnika, vse tri pa so oskrbeli reševalci NMP Domžale, ki so poškodovance odpeljali na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje v Klinični center Ljubljana.

Policisti so z voznikom opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil krepko pod vplivom alkohola, saj je meritev pokazala 0.83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja.

 

Na kraju nesreče so, razen policistov in reševalcev, posredovali tudi gasilci PGD Moste in PGD Kamnik, ki so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator vozila, vozilo pa postavili nazaj na kolesa, nato pa poskrbeli še za čiščenje cestišča ter s polja pobrali ostanke razbitin, za odvoz vozila pa je poskrbela vlečna služba.

Foto: PGD Moste